Desert pariziene cu branza si stafide

de Corinuta in Prajituri, 2 Oct 2013 | 44104 vizualizari

 

Daca ma gandesc fooooaaaarte bine, reteta o am de la Ana Maria (Justlovecooking)! Am facut prima data anul trecut cu nutella bineinteles :D si de atunci tot fac.... Am facut si ca sa avem pe drum cand am venit incoace, sunt foarte bune de pus la pachet! Acum am facut pentru prima data cu branza, ca mi-a facut pofta Crisulina cu boccelutele ei! Sunt dementiale! Va poftesc sa serviti pana mai am! PS. Am mancat una aproape fierbinte iar in timp ce faceam pozele cred c-am mancat fo' trei :))

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 2 linguri stafide
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1-2 linguri lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pariziene cu branza si stafide:

Aluat: Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un bol incapator. Separat amestecam laptele caldut cu zaharul si untul, apoi le turnam peste oul batut si amestecam. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta bine (circa 5 minute) un aluat molcut si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop si il punem la dospit pentru o ora in loc caldut.

Umplutura: Se amesteca bine toate ingredientele.

Rasturnam aluatul pe masa si il impartim in 12 parti aproximativ egale. Intindem pe rand cu sucitorul cate o pariziana de forma ovala. Jumatate o franjuram cu un cutit - franjurii sa fie de grosimea si lungimea unui deget. Pe partea nefranjurata asezam 2 lingurite de umplutura, impachetam bine umplutura apasand pe margini sa nu iasa afara si rulam.

Se asaza parizienele pe o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 30 de minute acoperite cu un prosop. Se ung parizienele cu galbenusul amestecat cu lapte si se coc 20-25 de minute la 180 de grade.

Se pot pudra cu zahar inainte de servire. Merg excelent langa o cana cu lapte, o cafea sau un capuccino!

Pofta buna!

Sursa

TIPS-URI

1

In functie de tipul de faina folosit s-ar putea sa mai aveti nevoie de vreo 4 linguri de faina ca sa nu fie prea moale aluatul: eu acasa foloseam faina 000 si era suficienta, aici am gasit faina tip 405 si a trebuit sa mai adaug cateva linguri.

2

Daca aveti drojdie proaspata (va trebuie 20 g), amestecati-o cu o lingura de zahar si putin lapte caldut, apoi cu restul ingredientelor

3

Daca nu doriti sa asteptati o ora, puneti aluatul la dospit pe caloriferul cald sau in cuptorul caldut, o sa creasca mai repede, cam in 30 de minute.

4

Tot asa puteti proceda cu tava de pariziene, le puneti in cuptorul caldut si in 10 minute au crescut.

5

Puteti presara mac peste parizienele unse, inainte de a le pune in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pariziene cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao, cafea si scortisoara