Placinta cu dovleac

de nadea68 in Dulciuri, 29 Oct 2013 | 23686 vizualizari

 

O placinta de sezon care mie imi place foarte mult :)

 

INGREDIENTE

  • dovleac
  • 250 ml apa
  • sare
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • faina cat cuprinde
  • zahar
  • ulei pt tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Incepem cu dovleacul.N-am pus cantitate la dovleac,depinde de cat vreti sa puneti.Eu am folosit 3 felii mari.

Dovleacul se taie felii ,se curata de coaja si se da prin razatoare.

Facem aluatul:intr-un castron punem apa,sarea,uleiul si otet.

Adaugam faina.Aluatul trebuie sa rezulte mai consistent.

Am impartit aluatul in doua.Se intinde intr-o foaie subtire.Deasupra se pune dovleacul stors,zahar si se ruleaza.

Procedam si cu a doua foaie la fel.

Eu am folost o tava rotunda.Se pune aluatul rulat in tava in care mai intai punem ulei.

Punem ulei si deasupra.

Incalzim cuptorul si punem placinta cam 40-50 minute pana se rumeneste frumos.

 

 

TIPS-URI

1

se poate folosi si un pic de drojdie,eu prefer fara.

2

nu am folosit esente pentru ca imi place gustul de dovleac

3

dovleacul se poate amesteca cu mere,pere,gutui dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu dovleac