Tarta cu sparanghel si migdale (reteta nr 200)

de nadea68 in Mancaruri de legume, 1 Apr 2017 | 2075 vizualizari

 

Fiind primavara, e timpul sparanghelului, noua ne place foarte mult 😊

 

INGREDIENTE

  • Aluat foietaj

Umplutura

  • 50 g ricotta
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 100 g parmigiano
  • sare
  • piper
  • 500 g sparanghel
  • 30 g migdale
  • parmigiano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu sparanghel si migdale (reteta nr 200):

Incepem cu sparanghelul. Eliminam partea dura de la sparanghel si curatam partea ramasa. Il spalam si-l coacem la abur, 8-10 minute.

Luam o tava, acoperim cu hartie de copt si intindem aluatul.

Intr-un bol amestecam ricotta, smantana, oul, galbenusul, sare, piper, parmezan.

Turnam umplutura deasupra aluatului. Asezam sparanghelul si bagam la cuptor, la 200 ° C, cam 20 minute. Dupa acest timp, presaram migdale feliate si mai tinem la cuptor 10 -12 minute.

Scoatem din cuptor si presaram parmezan feliat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in loc de foietaj, se poate folosi aluat de tarta sarata.

2

in loc de sparanghel, se pot folosi alte legume...cartofi noi, fasole pastai, zucchini, morcovi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sparanghel si migdale (reteta nr 200)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta