Imi plac foarte mult dulciurile cu mere....
Scoatem foietajul din frigider si-l tinem la temperatura camerei.
Intre timp marul, il spalam,il taiem in doua,scoatem cotorul si taiem ambele jumatati in felii potrivite.Dam merele cu zeama de lamaie si un praf de scortisoara.
Intindem aluatul de foietaj si decupam forme rotunde.Mie mi-au iesit 10.
Pe fiecare rotund,intr-o parte punem o lingurita de dulceata si o felie de mar.
Inchidem foaia cu celalalta jumatate si lipim bine marginile.Asa procedam mai departe cu restul de foietaj si mere.
Cand le-am terminat de umplut,ungem coltunasi cu un galbenus batut cu lapte.
Intr-o tava punem hartie de copt si asezam coltunasi.
Se coc la cuptor la 180° cam 30 minute.Depinde de cuptor.Controlam,cand sunt rumeniti sunt gata.
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasc un pic si ornam cu zahar pudra.
1
la umplut puteti folosi si alte fructe sau numai dulceata