Tort de ciocolata si frisca

de nadea68 in Torturi, 29 Sep 2013 | 14395 vizualizari

 

De ziua mea am facut un tort clasic care place la toata lumea..Ciocolata si frisca :)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 15 g praf de copt
  • Crema
  • 600 ml frisca lichida
  • 150 ciocolata neagra
  • 3 linguri zahar pudra
  • sirop
  • 200 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 100 gciocolata neagra
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si frisca:

Blatul

Separam albusuri de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul.Adaugam apa si uleiul.Faina o amestecam cu cacao si praf de copt.

Adaugam la galbenusuri si amestecam pana se incorporeaza bine.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Adaugam la galbenusuri si amestecam de sus in jos cu o paleta.

Luam o forma de tort cu pereti detasabili.O tapetam cu unt si faina.

Turnam compozitia in forma si o bagam la cuptor la 200° ,30 minute.Facem testul scobitorii.

Intre timp facem crema.

400 ml Frisca lichida se bate bine cu zaharul pudra pana devine tare.

200 frisca lichida o punem la topit cu ciocolata.

O sa ne iasa doua creme.una alba si una neagra.

Scoatem blatul,lasam la racit,il taiem in doua.

Facem siropul.

Punem la fiert apa cu zaharul si esenta.

Udam jumatatile de blat.

Asamblarea

Pe o jumatate de blat punem frisca (alba) un strat mai gros.Bagam la frigider cam 1/2 ora.Scoatem din frigider si adaugam crema cu ciocolata. Cotinuam cu frisca de data asta facand un cerc cu mijlocul gol pe care il umplem cu crema de ciocolata.

Asezam cealalta jumatate.

Decoram tortul cu frisca si ciocolata topita.Se pune la frigider pana in momentul servirii..

Foarte foarte bun tortul <3

 

TIPS-URI

1

se poate folosi intaritor de frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu dulce de leche