Am gasit reteta asta intr-o revista de bucate si mi-a placut foarte mult...
Mi-a placut aspectul ei si cand am facut-o si gustul.
Foietajul il scoatem din frigider si-l lasam la temperatura camerei.
Merele le spalam,le taiem in doua,scoatem miezul si fiecare jumatate o taiem in felii cat mai subtiri.
Intr-o tigaie mica punem apa,zaharul,zeama de lamaie si scortisoara.
Adaugam merele si lasam pe foc pana se inmoaie,cateva minute.
Le scoatem cu grija sa nu se rupa,pe o farfurie.
Intindem foietajul.Eu am avut foaie rotunda.Se taie foietajul in cercuri de 5-6 cm asa ca in poza.Dupa care fiecare cerc il taiem cam din 10 cm in 10 cm(vezi poza).
Pe fiecare bucata de foietaj se pun merele usor suprapuse si un pic mai sus de bord.Partea de jos a foietajului se indoaie peste partea de jos a merelor.
Dupa ce am facut asta,rulam bucata de foietaj si formam trandafirul.
Asezam trandafirul in picioare pe tava de cuptor pe care mai intai am pus hartie de copt.
Procedam asa cu toate bucatile de foietaj.
Dupa ce am asezat trandafirii pe tava le ungem un pic cu galbenus de ou si presaram zahar.
Introducem in cuptor incalzit la 180 ° cam 20 minute sau pana vedem rumeniti trandafirii.
Dupa ce scoatem din cuptor ,lasam sa se raceasca si -i dam cu zahar pudra.
1
se poate adauga si nuca prajita sau migdale
2
se poate folosi foietaj cu forma dreptunghiulara