Caisele se spala si se scot samburii.
Se aseaza caisele in borcan,se umple cu apa si se adauga lingurile de zahar.
Se da la dunst,cam 15 minute dupa ce incepe sa fiarba apa.
Se prepara mai intai baza. Se unge forma cu unt,apoi se presara zaharul si se adauga rondelele.
Se prepara aluatul.Se amesteca untul cu zaharul pana devine cremos,se adauga ouale,unul cate unul si apoi zaharul vanilat.
Alternativ se adauga laptele si faina,incepem si terminam cu faina....
Se pune popcornul intr-o tava.
Se topeste zaharul brun intr-o craticioara ,iar cand e topit se ia de pe foc si se adauga untul si zaharul vanilat.
Se amesteca bine,apoi se toarna peste popcorn. Se scutura tava,ca sa ajunga caramel peste cat mai multe floricele.
Se introduce tava in...
Se cerne faina,se adauga zaharul,sarea si praful de copt.
Separat intr-un bol,se amesteca uleiul,frisca lichida si ouale,apoi se adauga amestecului de faina.
Se amesteca usor, chiar numai cat sa se incorporeze faina,daca amestecati vartos briosele nu vor mai fi fragede.
Se pune hartia...
Intr-un bol punem laptele caldut,cu cele trei linguri de zahar si drojdia.Lasam cateva minute deoparte apoi adaugam ouale,coaja de citrice si faina. Framantam un aluat.
Pe masa de lucru,intindem o foaie dreptunghiulara cam de 1 cm grosime.
Intre timp,amestecam cele 6 linguri de zahar cu...
Se amesteca uleiul cu cele 2 linguri de lapte. Se adauga faina si sarea si se amesteca cu degetele, apoi se pune in forma de tarta, se inteapa cu o furculita se se da la cuptorul preincalzit, cam 15 minute.
Intre timp preparam umplutura. Se amesteca merele rase cu scortisoara,nucsoara,coaja de...
Se amesteca toate ingredientele cu un tel,pana s-au combinat bine si se pun intr-un bol mare la congelator.
La fiecare 3-4 ore se amesteca si se repeta procesul pana e congelat bine.
Se garniseste cu felii de ghimbir si putina miere.
Se pune laptele si frisca intr-o craticioara,cand se infierbanta se adauga zaharul,cacaoa si scortisoara.
Se amesteca,se ia de pe foc si se adauga cayenne-ul.
Se pune toata compozitia intr-un bol si se amesteca la fiecare 3-4 ore cu o furculita.
Se scot feliile de ananas din cutie si se aseaza pe o tava ,care sa incapa in congelator.
Se lasa in congelator si cand sunt inghetate se scot si se consuma. Sunt foarte racoritoare.
Cu o zi inainte,caimacul se pune intr-o farfurie si se da la congelator.
Laptele se pune pe foc,impreuna cu zaharul si cardamonul. Separat,se amesteca amidonul cu cateva linguri de lapte rece si se adauga laptelui de pe foc cand acesta incepe sa fiarba. Se lasa sa se ingroase,amestecand...
Se pune laptele si frisca intr-o craticioara,iar cand s-a incalzit compozitia adaugam zaharul si matcha trecuta prin sita,astfel nu vor ramane cocoloase.
Se amesteca pana se dizolva zaharul ,apoi se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se pune compozitia intr-un container si...
Se taie feliile de cozonac in patru si se aseaza in vasul Pyroflam. Untul se taie in bucati si se pune printre feliile de cozonac.
Se amesteca ouale cu laptele,zaharul si zaharul vanilat si se toarna peste feliile de cozonac.
Se da vasul la cuptorul preincalzit la 210 C si se tine cam 40-50...
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zahar. Amestecam galbenusurile cu coaja de portocala rasa si le adaugam albusurilor. Adaugam faina si amestecam numai cat sa incorporam,cu o miscare circulara de sus in jos,ca sa nu reducem volumul albusurilor.
Turnam compozitia in forma de tort,eu...
Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma se tapeteaza.
Crusta:
Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului si se da la rece pana pregatim umplutura.
Umplutura :
Frisca batuta se amesteca cu dovleacul, apoi se adauga zaharul, ouale (pe...
Se amesteca ouale cu apa,apoi se adauga zaharul,la fel si cel vanilat.
Se adauga si uleiul si se amesteca ,fie cu lingura fie cu mixerul.
Adaugam faina si praful de copt si formeaza un aluat. E usor uleios,dar usor de modelat.
Se pune gemul de corcoduse intr-o farfurie si nuca de...
Se amesteca faina,zaharul,prafut de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat.
Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga putin.Se adauga si maia.
Se amesteca usor,chiar numai pana e incorporat totul. Daca le amesteci prea...
Ingredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se amesteca bine.
Se adauga 250 gr de faina si se amesteca cu lingura sau cu mana.
Se acopera bolul si se lasa la dospit,cam o ora sau pana se dubleaza in volum.
Se framanta ca sa iasa bulele de aer si se mai lasa la dospit 15-20 de...
Se separa albusurile si se bat spuma impreuna cu apa si zaharul,iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul.
Se incorporeaza usor albusurile peste galbenusuri.
Separat,cernem cacaoa si faina si le adaugam la compozitie,amestecand usor de sus in jos.
Turnam compozitia in tava si o...
Se amesteca apa calduta cu drojdia uscata si se lasa deoparte 5 minute.
Faina se da prin sita si se adauga drojdiei,impreuna cu zaharul,untul,laptele,zaharul vanilat si sarea. Se framanta un aluat ,acoperim bolul cu un prosop si se lasa deoparte ,la loc caldut, 30 de minute.
Intre...
Clatitele:
Se amesteca ouale,cu lingura de ulei si sarea. Se adauga faina si laptele si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apa minerala,clatitele trebuie sa fie mai grosute decat cele obisnuite.
Se lasa compozitia la frigider 30 de minute,apoi prajim clatitele. Am folosit...
Se amesteca faina si oul si se framanta un aluat,care se lasa deoparte sa se odihneasca 30 minute.
Umplutura : Se rumenesc migdalele,se adauga untul si zaharul,apoi cafeaua diluata in apa.Se pastreaza putin din compozitie pentru decor.
Se formeaza doua bilute si se intind cu sucitorul. Una...
Intr-un bol,se amesteca mierea,zaharul si ouale.
Se adauga faina,praful de copt si se amesteca bine,apoi se da bolul la frigider cam 15 minute.
Se adauga cate 1/2 lingura de apa,pana obtineti consistenta potrivita. Trebuie sa fie putin mai groasa decat compozitia de...
Peste noapte se pune fasolea la inmuiat. A doua zi,am fiert-o in kukta,oala cu presiune.
Am scurs fasolea fiarta si am pus-o intr-o craticioara cu zaharul. Se zdrobeste cu blenderul vertical sau chiar cu o furculita.
Se poate trece amestecul si printr-o sita ca sa scapati de coaja, mie imi...
Se bat ouale cu laptele si se inmoaie fiecare felie de cozonac.
Se prajesc pana se rumenesc pe amandoua partile si se pudreaza cu zahar si se servesc cu sirop de artar.
Se pune drojdia si zaharul in lapte si se pune deoparte 5 minute.
Faina,ouale si coaja de portocala se pun intr-un bol adanc,la care se adauga drojdia cu lapte. Se framanta un aluat,care nu se lasa la dospit ci se pune direct pe masa de lucru,care a fost presarata cu faina.
Se...
Se pune drojdia si 3 linguri de zahar in lapte. Dupa 5 minute,se adauga faina,oul,sarea si se framanata un aluat.
Se lasa intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie de marime ovala. Se amesteca zaharul si scortisoara si se presara peste foaie.
Foaia se...
Turta dulce:
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Se scoate din frigider...
Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate, fara urma de ulei, altfel nu se va intari glazura.
Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati...
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).
In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.
Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Al meu a stat peste...
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi.
Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat.
Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu...
Compot de caise
Caisele se spala si se scot samburii. Se aseaza caisele in borcan,se umple cu apa si se adauga lingurile de zahar. Se da la dunst,cam 15 minute dupa ce incepe sa fiarba apa.
Prajitura rasturnata cu ananas
Se prepara mai intai baza. Se unge forma cu unt,apoi se presara zaharul si se adauga rondelele. Se prepara aluatul.Se amesteca untul cu zaharul pana devine cremos,se adauga ouale,unul cate unul si apoi zaharul vanilat. Alternativ se adauga laptele si faina,incepem si terminam cu faina....
Popcorn caramel
Se pune popcornul intr-o tava. Se topeste zaharul brun intr-o craticioara ,iar cand e topit se ia de pe foc si se adauga untul si zaharul vanilat. Se amesteca bine,apoi se toarna peste popcorn. Se scutura tava,ca sa ajunga caramel peste cat mai multe floricele. Se introduce tava in...
Muffins umplute cu gem de mure
Se cerne faina,se adauga zaharul,sarea si praful de copt. Separat intr-un bol,se amesteca uleiul,frisca lichida si ouale,apoi se adauga amestecului de faina. Se amesteca usor, chiar numai cat sa se incorporeze faina,daca amestecati vartos briosele nu vor mai fi fragede. Se pune hartia...
Rozenkrantz
Intr-un bol punem laptele caldut,cu cele trei linguri de zahar si drojdia.Lasam cateva minute deoparte apoi adaugam ouale,coaja de citrice si faina. Framantam un aluat. Pe masa de lucru,intindem o foaie dreptunghiulara cam de 1 cm grosime. Intre timp,amestecam cele 6 linguri de zahar cu...
Tarta cu mere rase
Se amesteca uleiul cu cele 2 linguri de lapte. Se adauga faina si sarea si se amesteca cu degetele, apoi se pune in forma de tarta, se inteapa cu o furculita se se da la cuptorul preincalzit, cam 15 minute. Intre timp preparam umplutura. Se amesteca merele rase cu scortisoara,nucsoara,coaja de...
Frozen yogurt
Se amesteca toate ingredientele cu un tel,pana s-au combinat bine si se pun intr-un bol mare la congelator. La fiecare 3-4 ore se amesteca si se repeta procesul pana e congelat bine. Se garniseste cu felii de ghimbir si putina miere.
Inghetata mexicana de ciocolata cu chili
Se pune laptele si frisca intr-o craticioara,cand se infierbanta se adauga zaharul,cacaoa si scortisoara. Se amesteca,se ia de pe foc si se adauga cayenne-ul. Se pune toata compozitia intr-un bol si se amesteca la fiecare 3-4 ore cu o furculita.
Ananas inghetat
Se scot feliile de ananas din cutie si se aseaza pe o tava ,care sa incapa in congelator. Se lasa in congelator si cand sunt inghetate se scot si se consuma. Sunt foarte racoritoare.
Inghetata cu sofran,cardamon si apa de trandafir
Cu o zi inainte,caimacul se pune intr-o farfurie si se da la congelator. Laptele se pune pe foc,impreuna cu zaharul si cardamonul. Separat,se amesteca amidonul cu cateva linguri de lapte rece si se adauga laptelui de pe foc cand acesta incepe sa fiarba. Se lasa sa se ingroase,amestecand...
Inghetata cu matcha
Se pune laptele si frisca intr-o craticioara,iar cand s-a incalzit compozitia adaugam zaharul si matcha trecuta prin sita,astfel nu vor ramane cocoloase. Se amesteca pana se dizolva zaharul ,apoi se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se pune compozitia intr-un container si...
Budinca de cozonac
Se taie feliile de cozonac in patru si se aseaza in vasul Pyroflam. Untul se taie in bucati si se pune printre feliile de cozonac. Se amesteca ouale cu laptele,zaharul si zaharul vanilat si se toarna peste feliile de cozonac. Se da vasul la cuptorul preincalzit la 210 C si se tine cam 40-50...
Tort Portocala
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zahar. Amestecam galbenusurile cu coaja de portocala rasa si le adaugam albusurilor. Adaugam faina si amestecam numai cat sa incorporam,cu o miscare circulara de sus in jos,ca sa nu reducem volumul albusurilor. Turnam compozitia in forma de tort,eu...
Pumpkin pie cu sirop de artar
Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma se tapeteaza. Crusta: Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului si se da la rece pana pregatim umplutura. Umplutura : Frisca batuta se amesteca cu dovleacul, apoi se adauga zaharul, ouale (pe...
Fursecuri arabesti
Se amesteca ouale cu apa,apoi se adauga zaharul,la fel si cel vanilat. Se adauga si uleiul si se amesteca ,fie cu lingura fie cu mixerul. Adaugam faina si praful de copt si formeaza un aluat. E usor uleios,dar usor de modelat. Se pune gemul de corcoduse intr-o farfurie si nuca de...
Pancakes cu maia
Se amesteca faina,zaharul,prafut de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga putin.Se adauga si maia. Se amesteca usor,chiar numai pana e incorporat totul. Daca le amesteci prea...
Gogosi coreene - Hoddeok
Ingredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se amesteca bine. Se adauga 250 gr de faina si se amesteca cu lingura sau cu mana. Se acopera bolul si se lasa la dospit,cam o ora sau pana se dubleaza in volum. Se framanta ca sa iasa bulele de aer si se mai lasa la dospit 15-20 de...
Amandine
Se separa albusurile si se bat spuma impreuna cu apa si zaharul,iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul. Se incorporeaza usor albusurile peste galbenusuri. Separat,cernem cacaoa si faina si le adaugam la compozitie,amestecand usor de sus in jos. Turnam compozitia in tava si o...
Monkey bread
Se amesteca apa calduta cu drojdia uscata si se lasa deoparte 5 minute. Faina se da prin sita si se adauga drojdiei,impreuna cu zaharul,untul,laptele,zaharul vanilat si sarea. Se framanta un aluat ,acoperim bolul cu un prosop si se lasa deoparte ,la loc caldut, 30 de minute. Intre...
Clatite banatene
Clatitele: Se amesteca ouale,cu lingura de ulei si sarea. Se adauga faina si laptele si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apa minerala,clatitele trebuie sa fie mai grosute decat cele obisnuite. Se lasa compozitia la frigider 30 de minute,apoi prajim clatitele. Am folosit...
Ravioli cu migdale si cafea
Se amesteca faina si oul si se framanta un aluat,care se lasa deoparte sa se odihneasca 30 minute. Umplutura : Se rumenesc migdalele,se adauga untul si zaharul,apoi cafeaua diluata in apa.Se pastreaza putin din compozitie pentru decor. Se formeaza doua bilute si se intind cu sucitorul. Una...
Dorayaki
Intr-un bol,se amesteca mierea,zaharul si ouale. Se adauga faina,praful de copt si se amesteca bine,apoi se da bolul la frigider cam 15 minute. Se adauga cate 1/2 lingura de apa,pana obtineti consistenta potrivita. Trebuie sa fie putin mai groasa decat compozitia de...
Pasta de fasole rosie azuki
Peste noapte se pune fasolea la inmuiat. A doua zi,am fiert-o in kukta,oala cu presiune. Am scurs fasolea fiarta si am pus-o intr-o craticioara cu zaharul. Se zdrobeste cu blenderul vertical sau chiar cu o furculita. Se poate trece amestecul si printr-o sita ca sa scapati de coaja, mie imi...
Friganele din cozonac
Se bat ouale cu laptele si se inmoaie fiecare felie de cozonac. Se prajesc pana se rumenesc pe amandoua partile si se pudreaza cu zahar si se servesc cu sirop de artar.
Craciun Fericit ,dragi Bucatarasi - Bradut Rosenkrantz
Se pune drojdia si zaharul in lapte si se pune deoparte 5 minute. Faina,ouale si coaja de portocala se pun intr-un bol adanc,la care se adauga drojdia cu lapte. Se framanta un aluat,care nu se lasa la dospit ci se pune direct pe masa de lucru,care a fost presarata cu faina. Se...
Braduti cu scortisoara
Se pune drojdia si 3 linguri de zahar in lapte. Dupa 5 minute,se adauga faina,oul,sarea si se framanata un aluat. Se lasa intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Se intinde o foaie de marime ovala. Se amesteca zaharul si scortisoara si se presara peste foaie. Foaia se...
Casuta din turta dulce
Turta dulce: Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Se scoate din frigider...
Glazura regala (royal icing)
Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate, fara urma de ulei, altfel nu se va intari glazura. Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati...
Turta dulce
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele). In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale. Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Al meu a stat peste...
Biscuiti
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi. Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat. Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu...