Preincalzim cuptorul la foc mediu.
Intr-un bol puneti ingredientele uscate ,iar in altul cele lichide. Adaugati lichidele in bolul cu ingrediente uscate. Amestecam usor.
Punem hartie de muffins in tava de muffins si distribuim compozitia in mod egal. Dam tava la cuptor si lasam cam 20-25 de...
Curatam si spalam piersicile si le taiem in cubulete.
Faina se cerne, ouale se spala si se sparg intr-un bol.
Intr-un bol mai adanc adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilat, iaurtul si uleiul. Amestecam, apoi adaugam faina, praful de copt, ghimbirul si sarea. Amestecam pana obtinem o...
In recipientul de la blenderul vertical punem frisca si o batem. Adaugam zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam mascarpone si batem in continuare, pana se formeaza o crema omogena.
Daca folositi frisca indulcita, puteti schimba cantitatea de zahar.
Se lasa la frigider o jumatate de...
Preincalzim cuptorul si punem pe o tava de 29x40 de cm hartie de copt. Albusurile se bat cu mixerul,adaugam apa de trandafir,otetul si amidonul. Treptat ,adaugam si zaharul si mixam cam 5 minute,pana cand albusurile sunt tari si daca rasturnam bolul,continutul nu se varsa. Punem compozitia...
Curatam merele si le taiem in bucati.
Le asezam in tava. Eu am folosit o tava de silicon.
Amestecati fulgii de ovaz,zaharul si condimentele si le puneti cu lingura peste mere.
Se da tava la cuptor si se coace cam 20-30 de minute sau pana cand merele s-au inmuiat si crusta devine crocanta.
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol,amestecam branza,oul,zaharul,faina,grisul,praful de copt si sarea. Se obtine un aluat omogen,putin lipicios,dar se pot forma papanasii cu mana. Intr-o oala punem ulei pentru prajit. Am folosit o oala mica de fonta si cand s-a infierbant am adaugat...
Se amesteca untul,zaharul,zaharul vanilat si oul pana se obtine o crema.
Se adauga faina,cacao si apoi semintele de mac alb.
Se formeaza bilute in palma si se tavalesc prin restul seminte.
Pune-le in tava si turteste-le putin.
Se coc cam 15 minute sau pana se intaresc.
Se lasa sa...
Scoatem aluatul de foietaj din congelator.
Pe masa de lucru presaram faina.
Intindem cu sucitorul aluatul de foietaj,pana obtinem grosimea dorita.
Taiem patrate uniforme si punem in mijloc gem de gutui.
Unim doua capete,le punem in tava si dam la cuptorul preincalzit.
Se coc cam 15...
Blatul
Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si un varf de cutit de sare.
Adaugam galbenusurile si pudra de cacao.Dupa ce am amestecat compozitia,adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Incorporam faina cu o miscare circulara ,de sus in jos.
Tapetam o...
Prajim putin nucile si cand incep sa se rumeneasca adaugam zaharul. Le scoatem si lasam sa se raceasca.
Se mixeaza frisca. Batem si albusurile si adaugam la frisca.
Adaugam mierea si romul si amestecam.
Punem in forma nuci caramelizate si stafide,jumatate din compozitie si...
Se curata capsunile si se taie in sferturi.
Se pun intr-un bol cu mierea si otetul balsamic.
Amestecam usor si bagam bolul la frigider pentru o ora.
Se mai amesteca inca o data ,inainte de a servi. Se consuma.
Pornim cuptorul la foc mediu.
Se mixeaza zaharul cu untul,apoi adaugam ouale,sucul si coaja de lamaie.
Incorporam faina,praful copt,sarea si macul si formam un aluat elastic.
(Se poate lasa aluatul la frigider sau se poate folosi deindata.)
Se ia aluat cu o lingura ,iar cu...
Pornim cuptorul la foc mediu.
Amestecam untul cu zaharul,adaugam oul si esenta de vanilie.
Adaugam faina si formam un aluat. Lasam la frigider sa se intareasca.
Se iau bilute de un 1cm,se pun in tava si se apasa cu degetul cel mare,incat sa fie o adancitura in mijloc.
Punem in...
Untul se mixeaza cu zaharul,apoi adaugam oul si continuam sa amestecam pana compozitia devine cremoasa.
Adaugam faina cu praful de copt si dupa ce s-a incorporat putin punem si fulgii de porumb si siropul de artar.
Amestecam usor ca sa nu se sfarame prea tare.
Punem fursecurile...
Amestecam laptele cu drojdia si zaharul pudra si lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta,untul si oul si framantam un aluat. Adaugam si sarea si continuam sa framantam.
Acoperim aluatul cu un prosop umed si punem intr-un loc cald si ferit de curent,pana se dubleaza.
Dupa ce s-a...
Pornim cuptorul.
Intr-un bol,frecam untul cu zaharul,adaugam esenta de vanilie si oul si amestecam in continuare.
Adaugam faina cernuta,praful de copt,scortisoara si sarea si amestecam cu lingura pana se incorporeaza toate ingredientele.
Luam cu lingura cantitatea pentru un fursec si cu...
Tapetam tava cu unt si pesmet. Taiem merele in cubulete si le adaugam in tava,presaram si cateva chips-uri de mere.
Ouale le batem cu zaharul,apoi adaugam faina,praful de copt si nucsoara.
Turnam compozitia in tava si adaugam restul de mere uscate.
Introducem tava in cuptorul preincalzit...
Punem la fiert lapte cu tapioca si amestecam des,ca sa nu se lipeasca perlele intre ele sau pe oala. Adaugam zaharul. Mai completam cu lapte daca nu s-au fiert perlele.
Intr-un bol mic punem putina apa fierbinte si punem sofranul,lasam putin sa lase culoare si il adaugam in lapte,impreuna cu...
Intr-un bol introducem faina,zaharul si praful de copt. Amestecam usor.
Adaugam pe rand laptele,uleiul,oul si esenta de vanilie si amestecam.,doar cat sa se incorporeze faina,altfel muffins-urile nu vor mai fi pufoase.
Adaugam si cacao,fiindca ne-am decis cam tarziu,se poate face si...
Pornim cuptorul la 150 C.
Intr-un bol,punem faina cernuta, sare si cacao. Adaugam ouale,zaharul si amestecam usor.
Punem in bol untul si esenta de vanilie si incorporam in compozitie.
Cu o pensula,ungem forma de copt cu putin ulei si turnam compozitia. Am folosit doua forme cu diametrul...
Am impartit aluatul in patru bucati,le-am intins cu sucitorul si pe fiecare bucata am pus cate o jumatate de mar,taiat evantai .
Am indoit colturile si am presarat peste mere zahar brun. Le-am copt cam 15 minute.
In tigaia de fonta,punem untul si zaharul brun. Introducem tigaia in cuptor si decojim si taiem perele in felii subtiri.
Scoatem tigaia si aranjam feliile de pere.
Pe suprafata de lucru presarata cu faina,intindem aluatul de foietaj. Incercam sa-l facem cat diametrul tigaii de fonta....
Incingem cuptorul.
Untul se bate cu zaharul,oul si vanilia. Adaugam faina,bicarbonatul de sodiu,sarea,fulgii de ovaz si nucile si amestecam pana se incorporeaza.
Cu o lingurita luam aluat si il punem in tava,lasand putin loc intre fursecuri.
Dam tava la cuptor cam 10 minute si intre timp...
Pentru zaharul vanilat ,am desfacut batonul si cu varful cutitului am scos bobitele pe care le-am amestecat cu zaharul pe care il macinasem putin in prealabil. Se poate adauga si zaharului pudra sau tos.
Pentru esenta de vanilie ,am adaugat batoanele in recipient si am turnat niste vodca...
Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Se bat albuşurile spumă, se presară treptat zahărul.
Se amestecă uşor albuşurile bătute spumă cu crema de unt. Făina se amestecă uşor cu praful de copt și se...
Se separa ouale,iar albusurile se bat ca pentru bezea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugam galbenusurile si faina data prin sita. Amestecam incet,cu o miscare de sus in jos,astfel incat volumul albusurilor sa nu scada.. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 28x22 si se toarna...
Se lasă caisele să se scurgă bine într-o sită și se taie în bucăți mici.
Într-un bol se amestecă cu mixerul, laptele cu crema de tarte timp de 1 minut. Se amestecă făina cu praful de copt şi se cerne totul într-un castron. Se adaugă restul...
Spalam prunele, le taiem in doua si scoatem samburii. Asezam prunele in forma si amestecam zaharul cu fulgii de ovaz, apoi presaram amestecul peste prune. Adaugam si siropul de artar si dam forma la cuptor. Se tine cam 30 de minute, se lasa sa se raceasa (daca aveti rabdare) si se serveste....
Intr-un bol punem drojdia,zaharul si laptele caldut. Lasam deoparte 5 minute,adaugam faina si framantam.
Apoi adaugam oul si untul si framantam 10 minute. La sfarsit adaugam sarea si mai framantam putin.
Se acopera bolul cu un prosop umed (am vazut la Jamie Oliver,de cand fac asa creste mai...
Gemul se amesteca impreuna cu mierea.Adaugam apa de trandafir si amestecam pana se obtine o pasta omogena.
Iaurtul se pune intr-un bol,se adauga gemul si se amesteca pana s-a incorporat compozitia de trandafiri.
Adaugam si petalele de trandafiri si amestecam usor.
Se da...
Muffins cu cacao si cocos
Preincalzim cuptorul la foc mediu. Intr-un bol puneti ingredientele uscate ,iar in altul cele lichide. Adaugati lichidele in bolul cu ingrediente uscate. Amestecam usor. Punem hartie de muffins in tava de muffins si distribuim compozitia in mod egal. Dam tava la cuptor si lasam cam 20-25 de...
Prajitura cu piersici
Curatam si spalam piersicile si le taiem in cubulete. Faina se cerne, ouale se spala si se sparg intr-un bol. Intr-un bol mai adanc adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilat, iaurtul si uleiul. Amestecam, apoi adaugam faina, praful de copt, ghimbirul si sarea. Amestecam pana obtinem o...
Crema de mascarpone cu frisca
In recipientul de la blenderul vertical punem frisca si o batem. Adaugam zaharul si zaharul vanilat. Adaugam mascarpone si batem in continuare, pana se formeaza o crema omogena. Daca folositi frisca indulcita, puteti schimba cantitatea de zahar. Se lasa la frigider o jumatate de...
Rulada din albusuri
Preincalzim cuptorul si punem pe o tava de 29x40 de cm hartie de copt. Albusurile se bat cu mixerul,adaugam apa de trandafir,otetul si amidonul. Treptat ,adaugam si zaharul si mixam cam 5 minute,pana cand albusurile sunt tari si daca rasturnam bolul,continutul nu se varsa. Punem compozitia...
Crumble cu mere
Curatam merele si le taiem in bucati. Le asezam in tava. Eu am folosit o tava de silicon. Amestecati fulgii de ovaz,zaharul si condimentele si le puneti cu lingura peste mere. Se da tava la cuptor si se coace cam 20-30 de minute sau pana cand merele s-au inmuiat si crusta devine crocanta.
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de soc
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol,amestecam branza,oul,zaharul,faina,grisul,praful de copt si sarea. Se obtine un aluat omogen,putin lipicios,dar se pot forma papanasii cu mana. Intr-o oala punem ulei pentru prajit. Am folosit o oala mica de fonta si cand s-a infierbant am adaugat...
Biscuiti cu mac alb
Se amesteca untul,zaharul,zaharul vanilat si oul pana se obtine o crema. Se adauga faina,cacao si apoi semintele de mac alb. Se formeaza bilute in palma si se tavalesc prin restul seminte. Pune-le in tava si turteste-le putin. Se coc cam 15 minute sau pana se intaresc. Se lasa sa...
Cornulete cu gem de gutui
Scoatem aluatul de foietaj din congelator. Pe masa de lucru presaram faina. Intindem cu sucitorul aluatul de foietaj,pana obtinem grosimea dorita. Taiem patrate uniforme si punem in mijloc gem de gutui. Unim doua capete,le punem in tava si dam la cuptorul preincalzit. Se coc cam 15...
Cuburi de gheata
Blatul Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si un varf de cutit de sare. Adaugam galbenusurile si pudra de cacao.Dupa ce am amestecat compozitia,adaugam faina amestecata cu praful de copt. Incorporam faina cu o miscare circulara ,de sus in jos. Tapetam o...
Tort de inghetata (ca la Ina acasa)
Prajim putin nucile si cand incep sa se rumeneasca adaugam zaharul. Le scoatem si lasam sa se raceasca. Se mixeaza frisca. Batem si albusurile si adaugam la frisca. Adaugam mierea si romul si amestecam. Punem in forma nuci caramelizate si stafide,jumatate din compozitie si...
Capsuni cu otet balsamic
Se curata capsunile si se taie in sferturi. Se pun intr-un bol cu mierea si otetul balsamic. Amestecam usor si bagam bolul la frigider pentru o ora. Se mai amesteca inca o data ,inainte de a servi. Se consuma.
Fursecuri Mohn cu mac si lamaie
Pornim cuptorul la foc mediu. Se mixeaza zaharul cu untul,apoi adaugam ouale,sucul si coaja de lamaie. Incorporam faina,praful copt,sarea si macul si formam un aluat elastic. (Se poate lasa aluatul la frigider sau se poate folosi deindata.) Se ia aluat cu o lingura ,iar cu...
Fursecuri nasturi de catana turcesti
Pornim cuptorul la foc mediu. Amestecam untul cu zaharul,adaugam oul si esenta de vanilie. Adaugam faina si formam un aluat. Lasam la frigider sa se intareasca. Se iau bilute de un 1cm,se pun in tava si se apasa cu degetul cel mare,incat sa fie o adancitura in mijloc. Punem in...
Fursecuri cu fulgi de porumb
Untul se mixeaza cu zaharul,apoi adaugam oul si continuam sa amestecam pana compozitia devine cremoasa. Adaugam faina cu praful de copt si dupa ce s-a incorporat putin punem si fulgii de porumb si siropul de artar. Amestecam usor ca sa nu se sfarame prea tare. Punem fursecurile...
Briose Chelsea
Amestecam laptele cu drojdia si zaharul pudra si lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta,untul si oul si framantam un aluat. Adaugam si sarea si continuam sa framantam. Acoperim aluatul cu un prosop umed si punem intr-un loc cald si ferit de curent,pana se dubleaza. Dupa ce s-a...
Fursecuri cu scortisoara
Pornim cuptorul. Intr-un bol,frecam untul cu zaharul,adaugam esenta de vanilie si oul si amestecam in continuare. Adaugam faina cernuta,praful de copt,scortisoara si sarea si amestecam cu lingura pana se incorporeaza toate ingredientele. Luam cu lingura cantitatea pentru un fursec si cu...
Prajitura cu mere si nucsoara
Tapetam tava cu unt si pesmet. Taiem merele in cubulete si le adaugam in tava,presaram si cateva chips-uri de mere. Ouale le batem cu zaharul,apoi adaugam faina,praful de copt si nucsoara. Turnam compozitia in tava si adaugam restul de mere uscate. Introducem tava in cuptorul preincalzit...
Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri
Punem la fiert lapte cu tapioca si amestecam des,ca sa nu se lipeasca perlele intre ele sau pe oala. Adaugam zaharul. Mai completam cu lapte daca nu s-au fiert perlele. Intr-un bol mic punem putina apa fierbinte si punem sofranul,lasam putin sa lase culoare si il adaugam in lapte,impreuna cu...
Muffins Rudolf
Intr-un bol introducem faina,zaharul si praful de copt. Amestecam usor. Adaugam pe rand laptele,uleiul,oul si esenta de vanilie si amestecam.,doar cat sa se incorporeze faina,altfel muffins-urile nu vor mai fi pufoase. Adaugam si cacao,fiindca ne-am decis cam tarziu,se poate face si...
Kkladkaka - Prajitura suedeza cu ciocolata
Pornim cuptorul la 150 C. Intr-un bol,punem faina cernuta, sare si cacao. Adaugam ouale,zaharul si amestecam usor. Punem in bol untul si esenta de vanilie si incorporam in compozitie. Cu o pensula,ungem forma de copt cu putin ulei si turnam compozitia. Am folosit doua forme cu diametrul...
Tarte aux Pommes (Barcute cu mere)
Am impartit aluatul in patru bucati,le-am intins cu sucitorul si pe fiecare bucata am pus cate o jumatate de mar,taiat evantai . Am indoit colturile si am presarat peste mere zahar brun. Le-am copt cam 15 minute.
Tarte Tatin aux Poires
In tigaia de fonta,punem untul si zaharul brun. Introducem tigaia in cuptor si decojim si taiem perele in felii subtiri. Scoatem tigaia si aranjam feliile de pere. Pe suprafata de lucru presarata cu faina,intindem aluatul de foietaj. Incercam sa-l facem cat diametrul tigaii de fonta....
Fursecuri cu fulgi de ovaz si nuca
Incingem cuptorul. Untul se bate cu zaharul,oul si vanilia. Adaugam faina,bicarbonatul de sodiu,sarea,fulgii de ovaz si nucile si amestecam pana se incorporeaza. Cu o lingurita luam aluat si il punem in tava,lasand putin loc intre fursecuri. Dam tava la cuptor cam 10 minute si intre timp...
Esenta de vanilie si zahar vanilat
Pentru zaharul vanilat ,am desfacut batonul si cu varful cutitului am scos bobitele pe care le-am amestecat cu zaharul pe care il macinasem putin in prealabil. Se poate adauga si zaharului pudra sau tos. Pentru esenta de vanilie ,am adaugat batoanele in recipient si am turnat niste vodca...
Musuroi de cartita
Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Se bat albuşurile spumă, se presară treptat zahărul. Se amestecă uşor albuşurile bătute spumă cu crema de unt. Făina se amestecă uşor cu praful de copt și se...
Buche de Noel - Buturuga
Se separa ouale,iar albusurile se bat ca pentru bezea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugam galbenusurile si faina data prin sita. Amestecam incet,cu o miscare de sus in jos,astfel incat volumul albusurilor sa nu scada.. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 28x22 si se toarna...
Tort grila cu caise
Se lasă caisele să se scurgă bine într-o sită și se taie în bucăți mici. Într-un bol se amestecă cu mixerul, laptele cu crema de tarte timp de 1 minut. Se amestecă făina cu praful de copt şi se cerne totul într-un castron. Se adaugă restul...
Crumble cu prune cu sirop de artar
Spalam prunele, le taiem in doua si scoatem samburii. Asezam prunele in forma si amestecam zaharul cu fulgii de ovaz, apoi presaram amestecul peste prune. Adaugam si siropul de artar si dam forma la cuptor. Se tine cam 30 de minute, se lasa sa se raceasa (daca aveti rabdare) si se serveste....
Kringel Estonian
Intr-un bol punem drojdia,zaharul si laptele caldut. Lasam deoparte 5 minute,adaugam faina si framantam. Apoi adaugam oul si untul si framantam 10 minute. La sfarsit adaugam sarea si mai framantam putin. Se acopera bolul cu un prosop umed (am vazut la Jamie Oliver,de cand fac asa creste mai...
Inghetata cu gem,apa si petale de trandafir
Gemul se amesteca impreuna cu mierea.Adaugam apa de trandafir si amestecam pana se obtine o pasta omogena. Iaurtul se pune intr-un bol,se adauga gemul si se amesteca pana s-a incorporat compozitia de trandafiri. Adaugam si petalele de trandafiri si amestecam usor. Se da...