Craciun Fericit ,dragi Bucatarasi - Bradut Rosenkrantz

de Mitinita in Prajituri, 24 Dec 2011 | 3429 vizualizari

 

Iubesc aceasta perioada a anului,iubesc pregatirile,goana dupa cadouri,dar mai ales iubesc bucuria si nerabdarea copiilor. Bradul e ridicat de ceva timp si ei numara deja orele.
Cu ocazia acestor sarbatori vreau sa va multumesc din inima pentru ca imi sunteti alaturi ,imi cititi si faceti retetele si mereu aveti o vorba buna pentru mine. Simt ca am evoluat si am inceput sa las in urma fix-pixurile,sper ca de la anul sa va surprind cu si mai multe noutati,deoarece am inceput un curs de bucatar . Anul viitor va fi un an provocator pentru mine,pe toate planurile.
Vreau sa va doresc tuturor Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi si sa aveti parte de tot ce e mai bun!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 110 ml lapte
  • un cub de drojdie de 25 gr
  • 3 linguri de zahar
  • coaja de portocala rasa

Deasupra:

  • 50 gr de unt
  • 1 lingura de scortisoara Kotanyi Condimente
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata Kotanyi
  • 6 linguri de zahar (sau mai mult daca vreti mai dulce)
  • nuci si bomboane ptr decorat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Craciun Fericit ,dragi Bucatarasi - Bradut Rosenkrantz:

 

Se pune drojdia si zaharul in lapte si se pune deoparte 5 minute.

Faina,ouale si coaja de portocala se pun intr-un bol adanc,la care se adauga drojdia cu lapte. Se framanta un aluat,care nu se lasa la dospit ci se pune direct pe masa de lucru,care a fost presarata cu faina.

Se ruleaza un dreptunghi,care se unge cu amestecul din unt,zahar,scortisoara si nucsoara.Se presara nucile si se ruleaza,pana se formeaza un sul.

Se taie sulul in bucati de cate 3 cm,dar se poate schimba marimea daca doriti.

Partea care va fi in tava a bucatilor din sul se trec printr-un amestec de zahar si scortisoara si se pun in tava.Se lasa deoparte pana is dubleaza marimea.

Se dau la cuptorul preincalzit si se coc cam 30 de minute. Se pot decora cu nuci si bombonele. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Craciun Fericit ,dragi Bucatarasi - Bradut Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

DIANA B 1

26.12.2011, 10:05

Craciun fericit , Adinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !

Lau 1

06.01.2012, 16:04

la multi ani

Bya Ralu 1

18.11.2013, 21:46

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de struguri