Craciun Fericit ,dragi Bucatarasi - Bradut Rosenkrantz

de Mitinita in Prajituri, 24 Dec 2011 | 3658 vizualizari

 

Iubesc aceasta perioada a anului,iubesc pregatirile,goana dupa cadouri,dar mai ales iubesc bucuria si nerabdarea copiilor. Bradul e ridicat de ceva timp si ei numara deja orele.
Cu ocazia acestor sarbatori vreau sa va multumesc din inima pentru ca imi sunteti alaturi ,imi cititi si faceti retetele si mereu aveti o vorba buna pentru mine. Simt ca am evoluat si am inceput sa las in urma fix-pixurile,sper ca de la anul sa va surprind cu si mai multe noutati,deoarece am inceput un curs de bucatar . Anul viitor va fi un an provocator pentru mine,pe toate planurile.
Vreau sa va doresc tuturor Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi si sa aveti parte de tot ce e mai bun!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 110 ml lapte
  • un cub de drojdie de 25 gr
  • 3 linguri de zahar
  • coaja de portocala rasa

Deasupra:

  • 50 gr de unt
  • 1 lingura de scortisoara Kotanyi Condimente
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata Kotanyi
  • 6 linguri de zahar (sau mai mult daca vreti mai dulce)
  • nuci si bomboane ptr decorat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Craciun Fericit ,dragi Bucatarasi - Bradut Rosenkrantz:

 

Se pune drojdia si zaharul in lapte si se pune deoparte 5 minute.

Faina,ouale si coaja de portocala se pun intr-un bol adanc,la care se adauga drojdia cu lapte. Se framanta un aluat,care nu se lasa la dospit ci se pune direct pe masa de lucru,care a fost presarata cu faina.

Se ruleaza un dreptunghi,care se unge cu amestecul din unt,zahar,scortisoara si nucsoara.Se presara nucile si se ruleaza,pana se formeaza un sul.

Se taie sulul in bucati de cate 3 cm,dar se poate schimba marimea daca doriti.

Partea care va fi in tava a bucatilor din sul se trec printr-un amestec de zahar si scortisoara si se pun in tava.Se lasa deoparte pana is dubleaza marimea.

Se dau la cuptorul preincalzit si se coc cam 30 de minute. Se pot decora cu nuci si bombonele. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Craciun Fericit ,dragi Bucatarasi - Bradut Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

DIANA B 1

26.12.2011, 10:05

Craciun fericit , Adinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !

Lau 1

06.01.2012, 16:04

la multi ani

Bya Ralu 1

18.11.2013, 21:46

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Acoperis de casa