Se pune laptele la fiert cu tapioca si zaharul.
Se fierbe la foc mic,amestecand des. Se lipeste foarte repede daca uitati sa amestecati,asa ca mai bine stati pe aproape.
Se tine pe foc cam 15 minute sau pana cand perlele de tapioca s-au inmuiat si sunt translucide.
Se ia de pe...
Se amesteca untul,zaharul,zaharul vanilat si oul pana se obtine o crema.
Se adauga faina,cacao si apoi migdalele.
Se formeaza bilute in palma si se tavalesc prin restul de migdale.
Pune-le in tava si turteste-le putin.
Se coc cam 15 minute sau pana se intaresc.
Se lasa sa se...
Se incalzeste un cup de milk impreuna zaharul si coaja de lamaie,dar nu se fierbe.
Separat,se amesteca restul de milk cu amidonul. Se ia craticioara de pe foc si se adauga laptele cu amidon,amestecand continuu. Se pune inapoi pe foc mic si se amesteca pana se obtine o budinca. Se ia de...
Se dau nectarinele prin robot.
Continutul plicului de gelfix se amesteca impreuna cu doua linguri de zahar si cu ghimbirul.
Se pune deasupra nectarinelor si se da la foc.
Se amesteca des si se ia spuma care se formeaza.
Dupa ce a inceput sa fiarba se ia deoparte si se adauga restul de...
Se curata prunele si se decongeleaza zmeura.
Se mixeaza cu blenderul vertical,pana se obtine o pasta.Se pot cali putin si apoi mixa,cum va e mai usor.
Se pune intr-o craticioara si se da la foc mic.
Se tine pe foc pana se obtine o pasta si lichidul s-a...
Se curata morcovii si se dau pe razatoare sau prin robot. Eu i-am maruntit destul de mult,dar am incercat si cu morcovi dati prin razatoarea mare,acelasi gust,textura e doar putin diferita.
Se pun morcovii intr-o craticioara, cu cele doua cani de apa fierbinte,cardamonul si...
Intr-o craticioara se pune zaharul,apa si otetul si se fierbe pana se topeste zaharul.
Se ia de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste.
Se adauga laptele praf si cacaoa,care se pot da prin sita ca sa nu se formeze cocoloase. Eu n-am facut-o ca n-ar mai crede...
Cum se prepara prajitura cu caise
Se mixeaza zaharul cu ouale,apoi se adauga untul si laptele.
Separat,se amesteca faina cu praful de copt si sarea.
Se adauga la amestecul de oua si se incorporeaza usor. Nu trebuie amestecat mult,numai cat sa fie incorporat.
Se spala caisele si se...
Se clateste zmeura cu apa pana scapam de impuritati.
Continutul plicului gelfix se amesteca impreuna cu 2 linguri de zahar ,se pune peste zmeura,se amesteca usor.
Se pune la fiert pana da in clocot si se ia spuma care se formeaza.Spuma se ia tot timpul.
Dupa ce a inceput se...
Preparare Crumble cu prune
Se spala prunele,se taie in jumatate si se scot samburii. Se aseaza in tava ,eu am folosit-o pe cea de la Decorix si o recomand cu drag,are un inel care face usor transportarea tavii la cuptor fara a fi in pericol de a varsa.
Se amesteca restul...
Preparare fursecuri persane cu stafide si sofran
Se amesteca sau mixeaza untul cu zaharul,la care se adauga ouale,unul cate unul.
Se adauga faina,sarea,zaharul vanilat si sofranul si se amesteca pana s-au incorporat.
La sfarsit se adauga si stafidele.
Se pun bucati de aluat cu...
Preparare Faludeh
Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.Se amesteca pana cand se topeste zaharul si se adauga apa de trandafiri.
Taiteii de orez se pun intr-un bol peste care se toarna apa fierbinte si se lasa la inmuiat 5...
Preparare Faludeh cu mere:
Se da marul pe razatoare si se stoarce felia de lamaie verde,ca sa nu se oxideze.
Se adauga apa de trandafir si mierea si se amesteca.
Daca aveti rabdare si timp se poate da putin la congelator, daca nu se poate servi.
Se pune dovleacul intr-o cratita cu putina apa si un varf de cutit de sare.Se acopera si se da la fiert cam 15 minute sau pana cand e moale dovleacul. Eu am pus putina apa si nu a fost nevoie sa o scurg.
Cand s-a racit se face dovleacul pireu.
Intr-un bol se bat...
Se zdrobesc biscuitii si se amesteca impreuna cu untul topit, apoi se apasa pe forma de copt (eu am folosit de silicon), pe fund si pe margine.Se da la frigider pana facem umplutura.
Frisca batuta se amesteca impreuna cu branza de vaci,ouale si zaharul.
Se toarna umplutura peste...
Intr-un bol se pune faina,zaharul,cacaoa,praful de copt si sarea.
Se amesteca usor.
In alt bol se pun ouale batute,laptele,uleiul si zaharul vanilat.
Se toarna incetul cu incetul amestecul lichid peste cel cu faina.
Se amesteca numai cat sa se incorporeze.
Se pun hartiile...
Vedeti aici cum se taie ca ar fi mai dificil sa va explic : http://www.youtube.com/watch?v=JMUAylpXzG0&feature=player_embedded
Taiati briosele ca in video,se aplica frisca batuta si colorata.
O briosa e ptr corp,iar din cealalta se taie coada si capul.
Se asambleaza si se...
Intr-un bol se pun faina,zaharul,praful de copt si sarea.
Se amesteca oul,laptele si uleiul si se adauga peste faina.
Se amesteca cu o furculita foarte usor,chiar numai pana e incorporata faina.
Daca amestecati prea tare o sa aveti briose lasate si necoapte.
Se tapeteaza forma sau se...
Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra daca ati uitat de unt ca mine. Am folosit o tava pentru rulada.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se lasa sa se rumeneasca.
Se face un sirop din zahar,apa si cardamon.
Se scoate...
Se amesteca faina,zaharul,praful de copt,sarea si coaja de lamaie rasa.
Se adauga laptele,oul si margarina.
Se toarna compozitia in forma de chec si se da la cuptorul preincalzit cam 30-35 de minute.
Cand e aproape gata,se pune zaharul ptr glazura si sucul de lamaie intr-o craticioara....
Se pune pe foc intr-o craticioara apa,zaharul si cafeaua ness. Se tine pana s-a topit zaharul,cam 5 minute.
Se ia de pe foc si se adauga margarina,amestecand pana se topeste.
Se adauga si laptele praf si se amesteca bine pana e incorporat.
Se pune toata compozitia intr-o...
Se bate untul cu zahar si ou cu un mixer electric pana devine cremos.
Adauga faina,praful de copt,sarea si nuca de cocos.
Se acopera bolul si se da la frigider 30 minute.
Se formeaza bilute cu mana ,se pun in tava si se turtesc putin cu dosul lingurii.
Se pun in tava,la o...
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat compact.
Se intinde o foaie groasa de aproximativ 1 cm si se taie cu forme de prajituri.
Eu ,nerespectand cantitatile,n-am reusit sa intind foaia si am facut bilute pe care le-am turtit putin.
Se dau la cuptorul preincalzit si se...
Se feliaza portocalele curatate de coaja dupa bunul vostru plac.
Se pune la fiert apa,cu zaharul si anasonul stelat,pana se obtine un sirop.
Se toarna peste portocale si se serveste.
Se lasa la rece ca sa se amestece aromele.
Se da drumul la cuptor.
Se amesteca mierea cu uleiul,scortisoara,zaharul vanilat si praful de sare.
Se pun in tava fulgii de ovaz cu semintele de floarea soarelui si de susan, cu nuc de cocos,stafide si curmale.
Se toarna amestecul de miere si se amesteca.
Se pune tava la cuptor si se...
Se curata portocalele de coaja .
Se mixeaza -eu am folosit un stick blender - impreuna cu mierea.
Se toarna compozitia obtinuta in recipientul ptr popsicle.
Se pune batul si se da la congelator.
Cand scoateti afara,lasati-l cateva minute ptr a le putea scoate mai usor....
Se amesteca toate ingredientele,mai putin untul, si se lasa deoparte o ora.
Se unge tigaia cu unt si se fac clatitele,una cate una.
Se servesc cu umplutura de fructe proaspete,lemon curd,gem sau cu putin suc de lamaie stors deasupra.
Se pune intr-o cratita apa,zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul.
Se adauga zmeura si Vege-gelul si se amesteca continuu la foc mediu pana incepe sa fiarba (dar nu-l lasati sa fiarba).
Se da la rece ptr inchegare.
Se bate frisca (a mea era indulcita deja) tare.
Cand s-a...
Se taie dovleacul in cuburi si se amesteca impreuna cu mirodeniile.
Se da la cuptor si se coace pana e moale.
Se adauga apa cat e nevoie si se face un pireu.
Budinca de tapioca cu matcha
Se pune laptele la fiert cu tapioca si zaharul. Se fierbe la foc mic,amestecand des. Se lipeste foarte repede daca uitati sa amestecati,asa ca mai bine stati pe aproape. Se tine pe foc cam 15 minute sau pana cand perlele de tapioca s-au inmuiat si sunt translucide. Se ia de pe...
Sendvis cu inghetata
Se amesteca untul,zaharul,zaharul vanilat si oul pana se obtine o crema. Se adauga faina,cacao si apoi migdalele. Se formeaza bilute in palma si se tavalesc prin restul de migdale. Pune-le in tava si turteste-le putin. Se coc cam 15 minute sau pana se intaresc. Se lasa sa se...
Creme Piatou cu mere caramelizate si napolitane din mere uscate
Se incalzeste un cup de milk impreuna zaharul si coaja de lamaie,dar nu se fierbe. Separat,se amesteca restul de milk cu amidonul. Se ia craticioara de pe foc si se adauga laptele cu amidon,amestecand continuu. Se pune inapoi pe foc mic si se amesteca pana se obtine o budinca. Se ia de...
Gem de nectarine cu ghimbir
Se dau nectarinele prin robot. Continutul plicului de gelfix se amesteca impreuna cu doua linguri de zahar si cu ghimbirul. Se pune deasupra nectarinelor si se da la foc. Se amesteca des si se ia spuma care se formeaza. Dupa ce a inceput sa fiarba se ia deoparte si se adauga restul de...
Lavashak
Se curata prunele si se decongeleaza zmeura. Se mixeaza cu blenderul vertical,pana se obtine o pasta.Se pot cali putin si apoi mixa,cum va e mai usor. Se pune intr-o craticioara si se da la foc mic. Se tine pe foc pana se obtine o pasta si lichidul s-a...
Gem de morcovi cu apa de trandafiri si cardamon
Se curata morcovii si se dau pe razatoare sau prin robot. Eu i-am maruntit destul de mult,dar am incercat si cu morcovi dati prin razatoarea mare,acelasi gust,textura e doar putin diferita. Se pun morcovii intr-o craticioara, cu cele doua cani de apa fierbinte,cardamonul si...
Ciocolata de casa
Intr-o craticioara se pune zaharul,apa si otetul si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste. Se adauga laptele praf si cacaoa,care se pot da prin sita ca sa nu se formeze cocoloase. Eu n-am facut-o ca n-ar mai crede...
Prajitura cu caise
Cum se prepara prajitura cu caise Se mixeaza zaharul cu ouale,apoi se adauga untul si laptele. Separat,se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga la amestecul de oua si se incorporeaza usor. Nu trebuie amestecat mult,numai cat sa fie incorporat. Se spala caisele si se...
Dulceata de zmeura
Se clateste zmeura cu apa pana scapam de impuritati. Continutul plicului gelfix se amesteca impreuna cu 2 linguri de zahar ,se pune peste zmeura,se amesteca usor. Se pune la fiert pana da in clocot si se ia spuma care se formeaza.Spuma se ia tot timpul. Dupa ce a inceput se...
Crumble cu prune
Preparare Crumble cu prune Se spala prunele,se taie in jumatate si se scot samburii. Se aseaza in tava ,eu am folosit-o pe cea de la Decorix si o recomand cu drag,are un inel care face usor transportarea tavii la cuptor fara a fi in pericol de a varsa. Se amesteca restul...
Fursecuri persane cu stafide si sofran
Preparare fursecuri persane cu stafide si sofran Se amesteca sau mixeaza untul cu zaharul,la care se adauga ouale,unul cate unul. Se adauga faina,sarea,zaharul vanilat si sofranul si se amesteca pana s-au incorporat. La sfarsit se adauga si stafidele. Se pun bucati de aluat cu...
Faludeh
Preparare Faludeh Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.Se amesteca pana cand se topeste zaharul si se adauga apa de trandafiri. Taiteii de orez se pun intr-un bol peste care se toarna apa fierbinte si se lasa la inmuiat 5...
Faludeh cu mere
Preparare Faludeh cu mere: Se da marul pe razatoare si se stoarce felia de lamaie verde,ca sa nu se oxideze. Se adauga apa de trandafir si mierea si se amesteca. Daca aveti rabdare si timp se poate da putin la congelator, daca nu se poate servi.
Pumpkin flan
Se pune dovleacul intr-o cratita cu putina apa si un varf de cutit de sare.Se acopera si se da la fiert cam 15 minute sau pana cand e moale dovleacul. Eu am pus putina apa si nu a fost nevoie sa o scurg. Cand s-a racit se face dovleacul pireu. Intr-un bol se bat...
Cheesecake
Se zdrobesc biscuitii si se amesteca impreuna cu untul topit, apoi se apasa pe forma de copt (eu am folosit de silicon), pe fund si pe margine.Se da la frigider pana facem umplutura. Frisca batuta se amesteca impreuna cu branza de vaci,ouale si zaharul. Se toarna umplutura peste...
Muffins cu cacao
Intr-un bol se pune faina,zaharul,cacaoa,praful de copt si sarea. Se amesteca usor. In alt bol se pun ouale batute,laptele,uleiul si zaharul vanilat. Se toarna incetul cu incetul amestecul lichid peste cel cu faina. Se amesteca numai cat sa se incorporeze. Se pun hartiile...
Dinozaur
Vedeti aici cum se taie ca ar fi mai dificil sa va explic : http://www.youtube.com/watch?v=JMUAylpXzG0&feature=player_embedded Taiati briosele ca in video,se aplica frisca batuta si colorata. O briosa e ptr corp,iar din cealalta se taie coada si capul. Se asambleaza si se...
Omiduta
Intr-un bol se pun faina,zaharul,praful de copt si sarea. Se amesteca oul,laptele si uleiul si se adauga peste faina. Se amesteca cu o furculita foarte usor,chiar numai pana e incorporata faina. Daca amestecati prea tare o sa aveti briose lasate si necoapte. Se tapeteaza forma sau se...
Kataif
Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra daca ati uitat de unt ca mine. Am folosit o tava pentru rulada. Se da tava la cuptorul preincalzit si se lasa sa se rumeneasca. Se face un sirop din zahar,apa si cardamon. Se scoate...
Chec cu glazura de lamaie
Se amesteca faina,zaharul,praful de copt,sarea si coaja de lamaie rasa. Se adauga laptele,oul si margarina. Se toarna compozitia in forma de chec si se da la cuptorul preincalzit cam 30-35 de minute. Cand e aproape gata,se pune zaharul ptr glazura si sucul de lamaie intr-o craticioara....
Blondine
Se pune pe foc intr-o craticioara apa,zaharul si cafeaua ness. Se tine pana s-a topit zaharul,cam 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga margarina,amestecand pana se topeste. Se adauga si laptele praf si se amesteca bine pana e incorporat. Se pune toata compozitia intr-o...
Fursecuri cu nuca de cocos si gem de zmeura
Se bate untul cu zahar si ou cu un mixer electric pana devine cremos. Adauga faina,praful de copt,sarea si nuca de cocos. Se acopera bolul si se da la frigider 30 minute. Se formeaza bilute cu mana ,se pun in tava si se turtesc putin cu dosul lingurii. Se pun in tava,la o...
Biscuiti cu aroma de migdale
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat compact. Se intinde o foaie groasa de aproximativ 1 cm si se taie cu forme de prajituri. Eu ,nerespectand cantitatile,n-am reusit sa intind foaia si am facut bilute pe care le-am turtit putin. Se dau la cuptorul preincalzit si se...
Portocale cu anason stelat
Se feliaza portocalele curatate de coaja dupa bunul vostru plac. Se pune la fiert apa,cu zaharul si anasonul stelat,pana se obtine un sirop. Se toarna peste portocale si se serveste. Se lasa la rece ca sa se amestece aromele.
Granola cu tot ce-am gasit prin bucatarie...
Se da drumul la cuptor. Se amesteca mierea cu uleiul,scortisoara,zaharul vanilat si praful de sare. Se pun in tava fulgii de ovaz cu semintele de floarea soarelui si de susan, cu nuc de cocos,stafide si curmale. Se toarna amestecul de miere si se amesteca. Se pune tava la cuptor si se...
Popsicle
Se curata portocalele de coaja . Se mixeaza -eu am folosit un stick blender - impreuna cu mierea. Se toarna compozitia obtinuta in recipientul ptr popsicle. Se pune batul si se da la congelator. Cand scoateti afara,lasati-l cateva minute ptr a le putea scoate mai usor....
Clatite cu lamaie
Se amesteca toate ingredientele,mai putin untul, si se lasa deoparte o ora. Se unge tigaia cu unt si se fac clatitele,una cate una. Se servesc cu umplutura de fructe proaspete,lemon curd,gem sau cu putin suc de lamaie stors deasupra.
Zitumbuwa - Gogosele de banane
Se sfarama bananele cu furculita pana devin pireu. Se adauga zaharul,sarea si faina de porumb. Se prajesc in ulei fierbinte .
Desert cu jeleu de zmeura si frisca
Se pune intr-o cratita apa,zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga zmeura si Vege-gelul si se amesteca continuu la foc mediu pana incepe sa fiarba (dar nu-l lasati sa fiarba). Se da la rece ptr inchegare. Se bate frisca (a mea era indulcita deja) tare. Cand s-a...
Dovleac dulce cu arome de sarbatoare...
Se taie dovleacul in cuburi si se amesteca impreuna cu mirodeniile. Se da la cuptor si se coace pana e moale. Se adauga apa cat e nevoie si se face un pireu.