Rozenkrantz

de Mitinita in Dulciuri, 24 Iul 2012 | 3411 vizualizari

 

Nici nu vreau sa spun cat e de veche reteta,pe care am gasit-o tot pe aici,la Ionela parca,am modificat putin cantitatea de zahar.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 2 oua
  • 110 ml lapte
  • 400 gr faina alba
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita coaja de citrice,rasa
  • 3 lingura zahar ptr lapte
  • 6 lingura zahar (pentru a adauga untului)
  • 6 lingura zahar (pentru caramel)
  • 250 gr nuca macinata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rozenkrantz:

Intr-un bol punem laptele caldut,cu cele trei linguri de zahar si drojdia.Lasam cateva minute deoparte apoi adaugam ouale,coaja de citrice si faina. Framantam un aluat.

Pe masa de lucru,intindem o foaie dreptunghiulara cam de 1 cm grosime.

Intre timp,amestecam cele 6 linguri de zahar cu untul,care e la temperatura camerei si nucile.

Se adauga compozitia de unt deasupra aluatului si se ruleaza. Se taie in 6 bucati.

Adaugam celelalte 6 linguri de zahar in tava si punem bucatile de aluat . Se lasa tava intr-un loc ferit de curent pana aluatul se dubleaza ca marime.

Se coc in cuptorul preincalzit cam 40-50 de minute. Se rastoarna din tava,altfel caramelul se va intari si se lasa se raceasca..

Daca ti-a placut reteta noastra "Rozenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Floare impletita cu nuca