Inghetata cu sofran,cardamon si apa de trandafir

de Mitinita in Dulciuri, 10 Iun 2012 | 5321 vizualizari

 

O altfel de inghetata,prima de felul acesta pe care o incerc,e pe baza de budinca

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 4 linguri de amidon alimentar
  • 100 gr zahar
  • 1/4 lingurita de sofran dizolvat in 50 ml de apa de trandafir
  • 2 bucati de cardamon crapate
  • 100 ml de caimac
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu sofran,cardamon si apa de trandafir:

Cu o zi inainte,caimacul se pune intr-o farfurie si se da la congelator.

Laptele se pune pe foc,impreuna cu zaharul si cardamonul. Separat,se amesteca amidonul cu cateva linguri de lapte rece si se adauga laptelui de pe foc cand acesta incepe sa fiarba. Se lasa sa se ingroase,amestecand continuu. Se ia oala de pe foc si se adauga sofranul cu apa de trandafir. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Se pune intr-un recipient si se baga la congelator. Se amesteca la fiecare 20 de minute,repetam procesul de 3-4 ori.

Inainte de a o servi,rupem caimacul in bucatele si il adaugam inghetatei. Eu l-am adaugat la inceput si s-a contopit,normal ar fi ca bucatile de caimac sa se vada in inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu sofran,cardamon si apa de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

deliciousflavours 1

11.06.2012, 13:36

mhhh, o inghetata exotica pot sa spun...super!

RuxyRux 1

11.06.2012, 18:32

Ce-i aici!!!! superba!

jolygina 1

11.06.2012, 18:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale