Paine alba impletita

de Irina in Piine, 7 Feb 2015 | 17355 vizualizari

 

Miroase a paine calda, abia scoasa din cuptor, la mine in casa. Nu se compara cu nimic gustul si mirosul ei, este? :)

 

INGREDIENTE

  •  500 g faina alba
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml lapte caldut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • mac (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba impletita:

Am incalzit intai cuptorul la 200 grade.

Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate, adica faina, sarea, drojdia.

Laptele l-am incalzit nitel, l-am adaugat in vas, am adaugat si uleiul de masline si am mixat compozitia cam doua minute, nu foarte mult, pana s-a omogenizat. Am obtinut un aluat care nu se lipeste de maini. 

Am vrut sa fac doua paini, asa ca am rupt  aluatul in doua bucati inegale.

Fiecare bucata am impartit-o apoi in doua parti egale si am format din fiecare bucata cate un baston.

Am suprapus capetele a doua bastoane si am inceput sa le impletesc. Am format o paine mai mare si una mai micuta, potrivite pentru tavile de silicon pe care le am eu in casa.

Am uns painicile cu galbenusul de ou, care e galben-galben, avand oua de la gaini de curte si le-am lasat la crescut in jur de 40 minute.

Peste una dintre painici am presarat mac. 

Am copt painile 30 minute, dupa care le-am scos pe un servet si le-am acoperit cu un capat de-al lui, asta pentru a nu ramane coaja painii tare.

Dupa ce s-a racit painea, am taiat un coltisor si am intins putin unt peste el si am mancat cu pofta. Cam asta e obiceiul casei. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anca_rm 1

09.02.2015, 11:26

cea mai buna paine este cea facuta in casa

Ancutsa 1

18.02.2020, 14:49

Ce bine arata!

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu lapte