Casuta din turta dulce

de Mitinita in Prajituri, 14 Dec 2011 | 7532 vizualizari

 

"Casuta lui Hansel si Gretel" striga maruntica mea...se opreste putin si cade pe ganduri si apoi o declara "Casuta de vis". Probabil s-a gandit ca in poveste apare si vrajitoarea,asa ca ia casuta din turta dulce,elimina vrajitoarea si ai casuta din vis! Asa e cu logica la ei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru turta dulce
  • 400 gr faina
  • 50 gr unt,la temperatura camerei
  • 2 oua - am folosit un alt tip de faina si cred ca un ou ar fi fost de ajuns
  • 1/2 cup miere (1 cup = 1 cana de 200 ml)
  • 3/4 cup zahar
  • 1 lingurita de ghimbir ,proaspat ras
  • 1/2 lingurita de ghimbir pudra Kotanyi
  • 1/4 lingurita nucsoara Kotanyi
  • 1 lingurita scortisoara Kotanyi
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • Ingrediente pentru glazura regala
  • 2 albusuri,la temperatura camerei - ouale erau de marime mijlocie
  • 330 grame de zahar pudra din comert (s-ar putea ca am mai adaugat vreo 2 linguri in plus)
  • 2 lingurite de suc de lamaie sau lime (am folosit lime)

Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Casuta din turta dulce:

Turta dulce:

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Se scoate din frigider si se intinde o foaie,pe masa de lucru se presara niste faina mai intai.Se taie dupa formele de casuta si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute,depinde cat de groasa a fost foaia. Se lasa sa se raceasca.Am avut de 6 bucati la casuta plus usa. 

Glazura regala:

Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate,fara urma de ulei,altfel nu se va intari glazura.Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica. Cand ati obtinut consistenta dorita acoperiti vasul cu folie de plastic,altfel se va usca glazura. Nu bagati la frigider,se va inmuia.Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.

Asamblarea

Acum trecem la asamblat. O sa se mai darame peretii ,dar sa nu va dati batuti. Glazura se va intari,asta ca sa nu va faceti probleme - respectati pasii de la reteta,daca puneti straturi mai groase uscatul dureaza mai mult. Folositi pahare ca sa sprijiniti peretii pana se usuca.La acoperis,folositi jumatati de cuburi de zahar si lipitile alternativ pentru o stabilitate mai mare.Decorati acoperisul inainte de a-l adauga la casuta,va fi mult mai usor.Lipiti intai peretii,dupa ce s-au intarit adaugati si acoperisul si apoi decorati cu bombonele,nuci,migdale ,prajiturele sau cu orice doriti si aveti la dispozitie.Glazura poate fi colorata,puneti cativa stropi de colorant alimentar in glazura si amestecati.Am folosit un posh pentru a aplica glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Casuta din turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

Mitinita 1

17.12.2011, 20:46

pai ea ii invita sa manance din casuta si apoi ii mai si pedepseste foarte neinteleasa ,saracuta de ea

Adinuta 1

18.12.2011, 12:48

cine a scris povestea a omis sa spuna ca hansel si gretel erau super obraznici nimeni nu se gandeste ca saraca femeie era singura in padure, intr-o casuta ... pustiu, trist, etc ... normal ca mai manca si ea cate un copil ignorati-ma, eu mereu ma straduiesc sa-l inteleg pe ala rau din poveste, sa vad ce traume are

Angelina_Elena 1

18.12.2011, 14:58

ce draguta este

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Nuci cu crema de vanilie