Blat:
Crema:
BLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, adaugam zaharul si mixam pana ce
spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si
cacaoa , mixand pentru a obtine o compozitie omogena.
Tapetam tava cu hartie pentru copt si turnam compozitia pe care o coacem in
cuptorul preincalzit , la foc potrivit.
CREMA : Intr-un vas - care nu lipeste - punem oul, zaharul, cacaoa si untul si dam la foc
mic, pe aragaz, amestecand continuu , pana ce compozitia devine omogena si incepe sa clocoteasca usor.
Dam vasul deoparte si lasam crema sa se raceasca. Intre timp mixam frisca. Cand crema de cacao s-a racit o adaugam peste frisca batuta si mixam ( Pentru inceput eu am pus doua linguri de frisca in crema si am omogenizat, apoi am turnat crema peste restul de frusca ) . Adaugam putin cate putin sirop de visine si visine maruntite, mixand pentru a obtine o crema bine legata, aerata. Cantitatea de visine si sirop o alegem in functie de cat de consistenta dorim sa ne fie crema.
SIROP : Caramelizam intr-un ibric 7 linguri cu zahar , apoi stingem cu apa rece si
lasam pe foc pana se topeste tot caramelul. Racim siropul si adaugam o fiola cu esenta de rom.
Insiropam blatul, acoperim uniform cu crema si decoram cu bucati de ciocolata si visine din sirop.
Dam cateva ore la rece si portionam.