Tort cu crema de ciocolata si visine

de Ina in Torturi, 5 Iun 2013 | 63381 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 4 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa rece

Crema:

  • un ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri cu cacao
  • 500 ml frisca ( eu am folosit lichida, vegetala )
  • visine conservate in sirop
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si visine:

BLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, adaugam zaharul si mixam pana ce

spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si

cacaoa , mixand pentru a obtine o compozitie omogena.

Tapetam tava cu hartie pentru copt si turnam compozitia pe care o  coacem in

cuptorul preincalzit , la foc potrivit.

CREMA : Intr-un vas - care nu lipeste - punem oul, zaharul, cacaoa si untul si dam la foc

mic, pe aragaz, amestecand continuu , pana ce compozitia devine omogena si incepe sa clocoteasca usor.

Dam vasul deoparte si lasam crema sa se raceasca. Intre timp mixam frisca. Cand crema de cacao s-a racit o adaugam peste frisca batuta si mixam ( Pentru inceput eu am pus doua linguri de frisca in crema si am omogenizat, apoi am turnat crema peste restul de frusca ) . Adaugam putin cate putin sirop de visine si visine maruntite, mixand pentru a obtine o crema bine legata, aerata. Cantitatea de visine si sirop o alegem in functie de cat de consistenta dorim sa ne fie crema.

SIROP : Caramelizam intr-un ibric 7 linguri cu zahar , apoi stingem cu apa rece si

lasam pe foc pana se topeste tot caramelul. Racim siropul si adaugam o fiola cu esenta de rom.

Insiropam blatul, acoperim uniform cu crema si decoram cu bucati de ciocolata si visine din sirop.

Dam cateva ore la rece si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 35 %
999.99 lei
649.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (71)

Giana 1

13.06.2014, 11:40

Visine si cioacolata, o nebunie

Lia_ 1

27.06.2014, 14:14

l-am gasit in FB. il salvez.crema asta nu o stiam, arata bine

babi5 1

16.12.2014, 07:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu crema Ricotta