Braduti cu scortisoara

de Mitinita in Prajituri, 23 Dec 2011 | 3407 vizualizari

 

Un dulce rapid pentru sarbatori,care poate fi folosit si ca ornament pe masa. Gasiti in josul paginii tehnica in imagini.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • 1/2 cub de drojdie proaspata (cub de 25 de gr)
  • 3 linguri de zahar pentru lapte
  • varf de cutit de sare
  • Pentru presarat
  • 3 linguri de zahar
  • 1-2 lingurite de scortisoara Kotanyi 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Braduti cu scortisoara:

 

Se pune drojdia si 3 linguri de zahar in lapte. Dupa 5 minute,se adauga faina,oul,sarea si se framanata un aluat.

Se lasa intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

Se intinde o foaie de marime ovala. Se amesteca zaharul si scortisoara si se presara peste foaie.

Foaia se impatureste ,se taie partea de jos. Se cresteaza aluatul din 3 in 3 cm pana sus. Se despatureste foaia si se rasucesc capetele.

Se adauga partea de jos,dedesuptul bradului.

Se da la cuptorul preincalzit si se coace 20 de minute sau pana cand e rumenit bradutul. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post