Poate ati auzit despre noua mea experienta cu maia, dar nu o sa scriu cum am facut-o,e un proces indelungat si le ce spor am cred ca mi-ar lua mult timp sa postez,de aceea va trimit la Codruta ,acolo gasiti toate informatiile necesare. E ceva foarte interesant cu maia,nu pot sa o inteleaga numai cei care au facut-o,dupa ce faci atata research si citesti atata,la urma te trezesti ca habar n-ai cum sa povestesti ce si cum ai facut. Trebuie facuta ca sa fie inteleasa.Si apoi o sa vedeti daca veti putea scrie despre ea sau nu:))
Se amesteca faina,zaharul,prafut de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat.
Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga putin.Se adauga si maia.
Se amesteca usor,chiar numai pana e incorporat totul. Daca le amesteci prea mult,clatitele nu vor iesi pufoase.Se lasa deoparte cel putin o ora.
Se pune din acest mix in tigaia incalzita cu lingura. Cand incep sa iasa gropite pe clatita,o intorci pe partea cealalta.Ies mai pufoase decat cele obisnuite.
Se sevesc calde,cu gem,sos,unt,miere,etc.