mirela0911

8

Bucataras
Minunat

Tg-Mures

Bucataras din 09.12.2010

RETETE1123
PRIETENI374
Retete / Aperitive / Garnituri

Dovlecei cu legume la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2015

Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul unei linguri. Intr-o oala incapatoare se pune ap cu sare sa fiarba si se oparesc dovleceii pret de cca 5 minute, cat sa intre cu usurinta furculita in ei. Se scot si se lasa sa se scurga....

Rulada cu telemea si cascavea

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2015

Se incalzeste usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa creasca. Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, se face in mijloc o adancitura in care se toarna maiaua, oul batut bine, uleiul si se amesteca cu ajutorul unei...

Rulouri din dovlecei, vinete si cas

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2015

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se iau de pe foc si se scurg de apa. Kaizerul se taie fasiute subtiri, la fel si ardeiul gras. Se pune kaizerul la calit intr-o tigaie cu cele 3 lg ulei, se lasa sa se rumeneasca apoi se adauga...

Dovlecei umpluti, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2015

Se curata dovlecelul de coaja. Se taie in doua atat pe lungime cat si pe latime. Se curata de samburi, se sareaza si se lasa sa se scurga de apa. Pipetul de pui se spala apoi se taie fasiute. Ciupercile se curata si se taie feliute mai mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi se pune...

Dovlecei cu vinete la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2015

Se spala bine dovlecelul si vanata. Se taie rondele nu foarte groase. Se sareaza si se lasa in strecuratoare pentru cca jumatate de ora, pentru a se scurge de apa lasata. Intre timp se amesteca intr-un bol crema de iaurt cu smantana și ouale, se adauga ceapa si usturoiul taiat marunt si...

Placinta cu telemea si ardei kapia

In Aperitive / Garnituri la 5 Iul 2015

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul, 1 lg de faina si drojdia maruntita. Se lasa sa creasca. Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, se face o adancitura in mijloc si se toarna uleiul si maiaua. Se incepe amestecarea dinspre interior spre exterior ,...

Cartofi noi cu kaizer la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2015

Se curata cartofii, se taie in bucati potrivit de mari (depinde cat sunt de mari cartofii) si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt pe jumatate fierti se scurg de apa si se lasa deoparte. Kaizerul se taie fasiute si se prajesc in putin ulei. Se amesteca usor cartofii impreuna cu kaizerul,...

Tarta cu ciuperci si sunca

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2015

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, apoi se pune oul, untul taiat bucatele si apa. Se framanta un aluat moale si nelipicios, eventual se mai adauga faina daca este cazul, apoi se lasa la rece, timp in care pregatim umplutura. Se spala si se curata ciupercile. Se pun deoparte 3 ciuperci...

Melcisori cu telemea si masline si cu branza si oregano

In Aperitive / Garnituri la 21 Mai 2015

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zahar, o lingura de faina si drojdia maruntita. Se lasa la loc caldut sa creasca.  Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu sarea si se pune oul, iaurtul si uleiul. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna peste faina si se amesteca cu...

Pâine umplută

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2015

Se taie pâinea in fasii lăsând in partea de jos cam de un deget netaiata, cu un cuțit foarte bine ascuțit, apoi se taie invers, obtinandu-se cubulete. Se taie cașcavalul in feliuțe subtiri. Salamul se taie felii apoi fiecare felie in jumătate. Ceapa se curăță și se taie...

Flori aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2015

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zaharul, putina faina si drojdia, se amesteca si se lasa la odihnit 10-15 minute. Intr-un bol se pune faina, sarea, uleiul, crema de telemea, se adauga maiaua si lapte in functie de cat este necesar. Se framanta un aluat moale si nelipicios...

Pernite cu sunca si porumb

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2015

Se pune drojdia in 100 ml lapte caldut impreuna cu zaharul si 1 lg de faina. Se amesteca putin si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Intr-un vas se pune faina, sarea, uleiul si oul batut. Se toarna maiaua si se amesteca cu o lingura. Se mai adauga lapte caldut ata cat este necesar. Se framanta...

Pască cu brânză sărată

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2015

Aluatul: Se face o maia din putina apă călduță,  făină și drojdia. Se lasă să crească putin dupa care se toarnă peste făina amestecată cu sarea. Se frământă un aluat moale, nelipicios și se lasă sa dospeasca până își dubleaza volumul. Umplutura:...

Saratele cu telemea si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2015

Intr-o craticioara se incalzeste putin laptele, se amesteca cu zaharul, faina si drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca. Intr-un bol mai mare se cerne faina, se amesteca cu sarea apoi se pune margarina taiata in bucati mai mici, untura, crema de telemea, smantana si galbenusurile. Dupa ce...

Drob de pui in aluat de foietaj

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2015

Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert se lasa la racit. Este de preferat ca aceasta operatiune sa se faca de cu seara. Cand s-au racit se dau prin masina de tocat. Ceapa alba se...

Cartofi și cârnați în sos de brânză, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2015

Se spală bine cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce au fiert, se răcesc apoi se curăță și se taie cubulete. Cârnații se taie rondele si se prajesc pe ambele părți in putin ulei pt 4-5 minute. Intr-un bol se pun cartofii si bucatile de cârnați,  se...

Cornuri cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2015

Se pune intr-un vas cca 150 ml lapte caldut in care adaugam 1 lg faina, zaharul si drojdia. Lasam sa dospeasca pentru 10 minute. Intr-un bol se cerne faina apoi se adauga sarea, oul si uleiul. Se toarna maiaua si incepem sa amestecam turnand si restul de lapte caldut. Se rastoarna aluatul pe...

Pogaci cu cașcaval

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2014

Într-un vas se cerne făina,  se adaugă sarea, gălbenușurile,  untul tăiat bucățele mici, smântâna și drojdia dizolvată în cei 100 ml lapte călduț. Se frământă toate la un loc până obținem un aluat omogen și care nu se lipește de...

Placinta cu cas de capra si masline

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2014

Se da casul de capra pe razatoarea mare. Se pune smantana, ouale, maslinele taiate  rondele, se condimenteaza cu sare si piper si se omogenizeaza bine. Foile se ung una cate una, formand doua seturi de cate 3 foi. Se intinde jumatate din compozitia obtinuta pe un set de foi, se ruleaza...

Tarta cu dovleac

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2014

Aluatul: se pune intr-un bol faina, sarea si untul rece taiat bucatele. Se adauga oul si apa si se framanta aluatul. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece. Umplutura: Se spala pieptul de pui si se taie fasiute. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga carnea, se sareaza...

Tarta cu pui si legume

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2012

Se pregateste aluatul. Se framanta un aluat omogen din faina si untul rece taiat bucatele, oul batut si apa daca cere aluatul. Se lasa la rece pana pregatim umplutura. Se curata legumele si se spala. Ceapa si ardeiul se taie julienne, morcovii se taie rondele. Se pun la calit in putin ulei sau...

Drob de pui

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2012

Se pun la fiert ficateii dupa ce au fost lasati putin in apa rece. Pipotele si inimile se pun la fiert in apa cu sare. Pieptul se fierbe separat. Dupa ce se lasa la racit se dau prin masina de tocat toate.  Ceapa se caleste putin in ulei pana devine sticloasa. Se adauga peste tocatura...

Placinta aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2012

Se amesteca faina cu drojdia uscata, ouale batute, laptele caldut, uleiul si sarea. Va rezulta un aluat moale care nu trebuie framantat. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu gris, se pune jumatate din cantitatea de aluat, se aseaza feliile de sunca iar deasupra se rade casul de oaie. Se toarna...

Varza cu carnati la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2012

Se taie varza fideluta si se caleste in putin ulei cu ceapa taiata marunt intr-o cratita. Cand s-a patruns bine se adauga pasta de rosii, piperul si cimbrul. Se amesteca, se mai lasa cateva minute dupa care se toarna totul intr-un vas de yena. Se da la cuptor la foc potrivit pana scade si se...

Cartofi cu piept de pui gratinati

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2012

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca si apoi se curata. Pieptul de pui il taiem fasiute si-l punem in cele 2-3 lg ulei bine incins intr-o tigaie. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa in tigaie pana scade tot...

Placinta cu branza si smantana

In Aperitive / Garnituri la 19 Dec 2011

Se folosesc cate 2 foi pentru fiecare placinta, unse cu ulei. Branza se amesteca cu smantana si un ou pana se omogenizeaza. Eventual se adauga sare dupa gust (branza care am avut-o eu era sarata). Se ia cate o treime din umplutura si se aseaza pe foile de placinta pe latime. Se ruleaza foarte...

Placinta cu carne de pui

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2011

Se face o maia din drojdie cu apa si putin zahar. Se lasa sa creasca dupa care se toarna peste faina (cca 300g) amestecata cu sarea. Se adauga si uleiul si se framnata un aluat moale si care nu se lipeste de degete. Daca aluatul cere, se mai pune faina. Se lasa la crescut pentru o jumatate de...

Bastonase de pui la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 10 Oct 2011

Se taie pieptul de pui bastonase de vreo 5 cm lungime si potirivit de groase. Se condimenteaza cu sare si piper. Pesmetul se amesteca cu fulgii de porumb zdrobiti. Oul se bate bine cu un praf de sare. Se iau bucatile de pui, se dau prin ou iar apoi prin amestecul de pesmet. Se aseaza...

Tarta cu dovleac si gogosari

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2011

Pentru aluat , se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga si apa si se framanta un aluat omogen. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru o jumatate de ora. Pentru umplutura: se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie cubulete. La fel se...

Rulada cu branza sarata si gogosari

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2011

Se face un aluat din faina, drojdie, sare si apa, un aluat omogen si care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pentru a-si dubla volumul. Branza se amesteca cu smantana, oul si putina sare daca mai este cazul. Gogosarul se spala, se taie fasii apoi in cubulete. Se adauga amestecului de...

Afisate 61 - 90 din 114 retete    

Postari recente

publicat la 21.02.2024

Reteta de biscotti italienesti

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]