mirela0911

8

Bucataras
Minunat

Tg-Mures

Bucataras din 09.12.2010

RETETE1123
PRIETENI374
Retete / Aperitive / Garnituri

Bruschete (2)

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2011

Se spala vinata, se sterge si se taie felii potrivite. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se aseaza feliile de vinete si se lasa la perpelit si pe o parte si pe cealalta pana se inmoaie. Cascavalul se taie felii, rosiile se taie la fel. Feliile de paine prajita se dau cu usturoi,...

Cartofi cu dovleac si cascaval la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2011

Preparare Cartofi cu dovleac si cascaval la cuptor Se curata cartofii si se taie felii mai groase. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti pe jumatate se scot si se lasa sa se scurga. La fel se procedeaza si cu morcoveii. Dovlecelul se curata, se taie in doua, se scot...

Tarta cu branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2011

Preparare tarta cu branza si sunca Se cerne faina intr-un vas impreuna cu sarea. Untul se taie cubulete si se framanta cu degetele pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul batut usor si apa si se framanta obtinand un aluat elastic, omogen. Se da la rece pentru o jumatate de ora. Cele...

Cornulete cu cas

In Aperitive / Garnituri la 16 Aug 2011

Preparare cornulete cu cas: Se face un aluat din ingredientele pentru blat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp, ciupercile se curata si se taie felii si se soteaza in unt. Casul se taie cubulete mici. Pe masa infainata, se intinde aluatul in foaie potrivit de...

Conopida gratinata

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2011

Se desface conopida in buchetele si se spala bine. Punem o oala cu apa si putina sare la foc, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam conopida. O lasam sa fiarba pana intra usor furculita. Se pune intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Ardeiul il taiem fasiute si il calim in uleiul incins...

Dovlecei grecesti

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2011

Dovleacul se spala bine, se taie in doua si pe lungime si pe latime (cazul meu, daca sunt mici se pun la fiert intregi) si se pun in apa clocotita cu putina sare, cat sa-i cuprinda. Se fierb acoperiti doar 10 minute. Se scot si se pun intr-o strecuratoare cu semintele in jos sa se scurga de apa,...

Chec aperitiv cu dovleac

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2011

Se curata dovleacul de coaja si se da pe razatoarea mare. Se presara putina sare si se lasa 10 minute. Se stoarce bine dovleacul si se pune intr-un bol mai mare. Se adauga sunca taiata cubulete mici si casul dat pe razatoarea mica. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, morcovul se da...

Bruschete

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2011

Am taiat rosia (am pus doar una pentru ca era foarte mare) cubulete si am amestecat-o cu uleiul de masline intr-un bol. Busuiocul l-am tocat marunt si am adaugat peste rosii. Feliile de paine le-am prajit la toaster, le-am frecat cu usturoi dupa care le-am asezat intr-o tava. Am pus pe fiecare...

Tarta cu ceapa si dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2011

Se framanta un aluat din faina, untul taiat cubulete, oul si apa si un varf de cutit de sare. Dupa ce am obtinut un aluat omogen si elastic dam la frigider pt cel putin 30 minute. Intre timp spalam bine dovleacul si-l taiem in feliute subtiri apoi taiem feliutele in 4 (sau cum doriti). Ceapa o...

Pateu din ficat de pui

In Aperitive / Garnituri la 7 Iul 2011

Ficateii se pun la fiert in apa cu sare timp de 10 dupa care se scurg. Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mica si se calesc in uleiul de masline. Se adauga putina apa si se lasa sa se inmoaie legumele dupa care se lasa la racit. Ficateii se dau prin masina de tocat (sau la...

Dovlecei gratinati

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2011

Se spala dovleacul si se curata de coaja. Se taie felii potrivit de groase, se presara cu sare si piper si se lasa in strecuratoare 10 minute ca sa se scurga de apa. Se unge un vas de yena cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza un rand de dovlecei, unul de branza rasa, pana se termina...

Tarta cu dovlecei si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2011

Aluatul : Se cerne faina intr-un bol impreuna cu sarea, se adauga untul taiat bucatele si se amesteca cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga oul batut si apa si se framanta pana devine un aluat elastic. Se lasa la rece pt 30 minute. Umplutura : Se taie dovlecelul cubulete,...

Cartofi noi cu branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2011

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert in apa cu sare taiati rondele.Cand sunt aproape fierti se strecoara si se lasa la racit. Intre timp, branza cu 100g smatana si un ou se amesteca bine.  Restul de smantana, oul si patrunjelul verde tocat marunt se bat impreuna pana la...

Cartofi noi cu patrunjel

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2011

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca cat sa-i putem curati. Se taie in cubulete. Ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele cu tot cu partea verde. Se pune putin la calit in ulei. Se adauga 1 lgt boia, se amesteca...

Palaneţe cu branza si cu varza

In Aperitive / Garnituri la 29 Mai 2011

Cantitatile nu le-am trecut pt ca e in functie de cat doriti sa faceti. Se face o maia din drojdie, apa, un pic de zahar si putina faina. Intr-un vas larg se cerne faina, se face o gaura in mijloc, pe margini se pune sarea iar in mijloc maiaua. Se incepe framantatul din mijloc spre exterior...

Sufleu de pui

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2011

Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Intre timp, pieptul de pui il dezosam (daca e cu os) si-l taiem pe lungime in 6 felii. Se condimenteaza cu sare, piper si menta si se pune la prajit intr-o tigaie cu 2 linguri de unt bine incins la foc iute. Se rumeneste...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2011

Ouale fierte tare se curata si se taie in doua pe lungime. Se scot cu grija galbenusurile, iar albusuile le punem deoparte. Galbenusurile le zdrobim bine cu furculita, adaugam pateul si smantana si le amestecam bine impreuna pana devine o pasta omogena. Se condimenteaza cu sare si piper dupa...

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2011

Se spala bine cartofii si se pun la fiert . Cand a inceput sa clocoteasca apa se pune 1 lg sare. Dupa ce au fiert , se lasa la racit si se curata. Untul il taiem feliute subtiri si presaram in tava. Cartofii se taie rondele si se aseaza in tava intr-un strat de 2 randuri. La fel procedam cu...

Aperitive Oua Faberge - Aspic in coaja de oua

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2011

Ouale se spala cu apa rece dupa care se sparge varful si cu grija facem o gaura de vreo 2 cm diametru si se goleste continutul lor. Se spala bine interiorul lor dupa care se pun cu spartura in jos pt a se usca bine. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa timp de 10 minute. In supa de gaina...

Potcoava cu branza de oaie si sunca

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2011

Branza am amestecat-o cu smantana si oul pana ce s-a omogenizat bine. Am taiat ceapa verde rondele cu tot cu partea verde si am adaugat-o la branza. Aluatul e cel de la paine. Dupa ce a crescut prima data si l-am framantat a doua oara am luat o treime din aluat, am infainat bine masa de lucru...

Cornuri umplute pentru micul dejun

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2011

Se pune intr-un vas faina si drojdia si se amesteca putin. Se face o gaura in mijloc si se pune oul, uleiul si laptele caldut. Pe margine se pune sarea si zaharul si se amesteca usor in mijloc apoi se incorporeaza faina de pe margini. Se framanta aluatul obtinut pana nu se mai lipeste de maini....

Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2011

O parte din aperitive am facut ieri si una azi, asa ca din 2 portii de aluat mi-au iesit in jur de 60 de aperitive. Aluatul: am facut o maia din lapte caldut, drojdie, 1 lgt.zahar si 1 lg faina. Am lasat un pic la dospit. Intr-un vas am pus faina, oul, untul taiat bucatele dupa care am...

Ciupercute umplute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2011

Se curata ciupercile, se spala si se lasa la scurs. Intre timp se taie ceapa, slanina, gogosarul si cascavalul in bucatele sau cum doriti. Se aseaza ciupercile intr-un vas de yena si se adauga peste ele toate ingredientele iar la sfarsit se pune cascavalul. Se da la cuptor pana se inmoaie. Se...

Cartofi cu cascaval la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2011

Se spala bine cartofii si se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert se curata de coaja. Se ia un vas de yena si se unge bine cu unt. Jumate din cartofi se dau pe razatoarea mare direct in vas, se sareaza, se pune smanatana si se rade cascaval. Se repeta operatiunea cu restul de...

Afisate 91 - 114 din 114 retete    

Postari recente

publicat la 21.02.2024

Reteta de biscotti italienesti

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Retete preferate
Zwiebelkuchen

Voturi:36

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]