Saratele cu telemea si cascaval

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2015 | 4571 vizualizari

 

Sunt oricand binevenite, dar mai ales bine mancate! Sunt "un ceva de rontait" perfecte!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 lgt sare
  • 250 g margarina
  • 100 g untura
  • 175 g crema de telemea
  • 3 galbenusuri
  • 5 lg smantana
  • 50 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lgt zahar
  • 1 lg faina
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 250 g cascaval Delaco
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu telemea si cascaval:

Intr-o craticioara se incalzeste putin laptele, se amesteca cu zaharul, faina si drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca.

Intr-un bol mai mare se cerne faina, se amesteca cu sarea apoi se pune margarina taiata in bucati mai mici, untura, crema de telemea, smantana si galbenusurile. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna in bolul cu faina, se amesteca cu mana pana se incorporeaza toate ingredientele apoi se rastoarna pe masa de lucru. Se framanta aluatul bine bine, eventual se mai adauga faina daca este cazul, pana se obtine o coca moale, nelipicioasa si care poate fi intinsa. Se imparte in doua parti.

Se infaineaza masa de lucru, se ia o parte si se intinde cu sucitorul cu o grosime de jumatate de deget. Se unge foaia cu albusurile batute cu praful de sare apoi se rade cascavalul deasupra. Se taie sub forma de betigase si se aseaza in tava cuptorului la distanta intre ele. Se da la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc deasupra. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate presara deasupra chimen pentru cei care agreaza semintele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu telemea si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele