O idee dupa o reteta din revista Click!PB.
Se taie varza fideluta si se caleste in putin ulei cu ceapa taiata marunt intr-o cratita. Cand s-a patruns bine se adauga pasta de rosii, piperul si cimbrul. Se amesteca, se mai lasa cateva minute dupa care se toarna totul intr-un vas de yena. Se da la cuptor la foc potrivit pana scade si se rumeneste putin deasupra.
Intre timp, carnatul se taie rondele si se prajeste intr-o tigaie. Se scot rondelele pe un prosop de hartie pt. a lua surplusul de ulei. Se scoate vasul de yena din cuptor, se pun carnatii si se amesteca cu varza. Se pune din nou la cuptor pentru inca vreo 10 minute pana se imbina aromele intre ele si se mai rumeneste un pic varza.
Se serveste calda cu smantana, cine vrea chiar si cu mamaliga. Eu am servit doar cu smantana. Pofta buna!
1
Reteta originala este cu varza murata.