Tarta cu pui si legume

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2012 | 4483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 250g faina
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 2-3 lg apa rece (daca este cazul)
  • un praf de sare
  • Pt. umplutura:
  • piept de pui
  • 2-3 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardei gras rosu (al meu a fost galben)
  • patrunjel verde tocat
  • 300g smantana
  • 2 oua
  • sare, piper
  • un praf de nucsoara
  • 150-200g branza (eu am avut cas proaspat)
  • rosie, masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pui si legume:

Se pregateste aluatul. Se framanta un aluat omogen din faina si untul rece taiat bucatele, oul batut si apa daca cere aluatul. Se lasa la rece pana pregatim umplutura.

Se curata legumele si se spala. Ceapa si ardeiul se taie julienne, morcovii se taie rondele. Se pun la calit in putin ulei sau unt. Ar trebui pieptul de pui taiat bucatele si calit si acesta inainte, insa eu am avut piept ramas de la un pui pregatit la cuptor, asa ca a fost mai simplu. Dupa ce s-au calit, se dau deoparte. Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-un vas se pune smantana, se bate bine cu ouale, sare, piper si praf de nucsoara. Se adauga casul dat pe razatoarea mare, frunzele de patrunjel tocat si se omogenizeaza apoi se toarna amestecul de legume si carne peste aceasta compozitie. Se amesteca.

Aluatul se intinde si se imbraca o forma de tarta inclusiv peretii acesteia. Se inteapa cu furculita si se da pt. 10 minute la cuptor. Se scoate tava si se toarna compozitia peste aluat. Se niveleaza si se orneaza cu rosii si masline. Se da la cuptor pana se incheaga compozitia si prinde culoare deasupra.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei