Pt. aluat:
Pt. umplutura:
Aluatul: se pune intr-un bol faina, sarea si untul rece taiat bucatele. Se adauga oul si apa si se framanta aluatul. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece.
Umplutura: Se spala pieptul de pui si se taie fasiute. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga carnea, se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa pana prinde putina culoare. Se scoate carnea din tigaie, se da deoparte, iar in uleiul ramasa se caleste putin ceapa taiata rondele, usturoiul tocat si gogosarul taiat julien. Se adauga din nou carnea, se mai lasa putin pe foc si se da deoparte.
Se ia aluatul, se intinde cu sucitorul atat cat sa acopere tava si peretii acesteia. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptor pentru 10 minute.
Dovlecelul curatat de coaja se taie rondele subtiri. Smantana, oul si branza se amesteca impreuna si se adauga condimentele dupa gust. Se scoate tava din cuptor, se aranjeaza frumos rondelele de dovleac, deasupra se pune carnea cu ceapa si se toarna umplutura de smantana si se niveleaza. Se presara deasupra putina branza si se da la cuptor pentru 35-40 minute. Se serveste atat calda cat si rece.
Pofta buna!