Aluat:
Umplutură:
Aluatul:
Se face o maia din putina apă călduță, făină și drojdia. Se lasă să crească putin dupa care se toarnă peste făina amestecată cu sarea. Se frământă un aluat moale, nelipicios și se lasă sa dospeasca până își dubleaza volumul.
Umplutura:
Se amestecă toate ingredientele pana obținem o compoziție cremoasă. Se condimentează cu sare după gust.
Se întinde aluatul in formă rotundă și se așează foaia inttr-o tavă de tarta unsă cu ulei. Se pune umplutura, se niveleaza și se aduc marginile aluatului peste umplutură doar putin. Surplusul se taie cu un cuțit și se modeleaza cu palmele un sarpe care se va răsuci si se pune peste pască in forma de cruce. Se unge aluatul cu galbenusul amestecat cu putina apă dupa care se da la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute pana se rumenește frumos deasupra.
Se scoate din cuptor, se stropește cu puțină apa pe margini si se acoperă cu un prosop de bucatarie.
Poftă bună!