Ca tot e vremea lor....., poate fi un pranz delicios!
Se curata dovlecelul de coaja. Se taie in doua atat pe lungime cat si pe latime. Se curata de samburi, se sareaza si se lasa sa se scurga de apa.
Pipetul de pui se spala apoi se taie fasiute. Ciupercile se curata si se taie feliute mai mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi se pune carnea si ciupercile. Se sareaza putin si se lasa la calit pana se evapora apa lasata de ciuperci. La final se adauga pasta de gogosari, se amesteca bine si se da deoparte.
Intr-un bol se pune crema de telemea, oul, ceapa rosie taiata marunt, dovlecelul dat pe razatoarea mare, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, sare dupa gust, piper si boia. Se omogenizeaza bine si se da deoparte.
Jumatatile de dovleac se scurg de apa si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. In fiecare jumatate se pun 2-3 lg de carne cu ciuperci, apoi se toarna cu ajutorul unei linguri compozitia de crema de telemea. Se umple bine jumatatile de dovleac, se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor la 180 de grade, aproximativ 30-40 de minute. Se verifica cu ajutorul unei furculite daca este patruns dovlecelul. Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai da la cuptor pt cca 15 minute.
Se rade casul de capra peste dovlecei si se da din nou la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra.
Se serveste ca atare cu smantana sau iaurt gras. Pofta buna!
1
Crema de telemea se poate inlocui cu branza.
2
Se poate adauga si marar tocat marunt.