Nuca se prajeste usor si se taie apoi bucatele mai mici. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aranjeaza nuca pe fundul tavii.
Blatul: Albusurile (am avut 7 albusuri la congelator si inca trei am mai pus) se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine...
Se fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra furculita cu usurinta in ei, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja.
Se unge bine cu unt, tava in care se vor pune cartofii, iar pe fund, se vor taia si bucatele mai mici de unt. Se va pune un prim strat...
Blatul:
Se pune apa la fiert. In momentul in care clocoteste, se toarna peste cacao si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Se lasa deoparte sa se raceasca.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incepe sa se intareasca, se adauga in mai multe reprize doar 150 g zahar si...
Blatul:
Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa. Se adauga zaharul si 2 lg faina, apoi drojdia zdrobita. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa sa creasca. Separat se cerne faina, se presara 1 lgt sare, apoi se toarna maiaua si restul de apa incalzita putin cate putin. Se...
Intr-o craticioara, se incalzeste usor cca. 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa 15 minute la dospit.
Intr-un vas larg, se cerne faina si se pune intr-o margine sarea. Restul de lapte impreuna cu zaharul, se pun pe...
Blatul: Se mixeaza bine oul cu green sugar si un praf de sare. Cand si-a dublat volumul, se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza in continuare, apoi se toarna laptele. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga amestecului. Se omogenizeaza bine. Se toarna...
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cand se obtine o spuma ca pentru bezea, se pun 4 galbenusuri (celelalte 2 se vor folosi la crema) pe rand, amestecand cu o paleta cu miscari usoare dupa fiecare galbenus. Separat,...
Intr-un bol, se cerne faina si se pune sarea. Se adauga ouale, branza si uleiul.
Intr-o craticioara, se pune laptele la incalzit, se adauga 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca putin, apoi se lasa sa dospeasca. Dupa ce a dospit, se toarna peste faina si se amesteca totul.
Se...
Se desface compotul, se taie cubulete mai mici ananasul si se pune la scurs.
Se tapeteaza o tava de tort cu pereti detasabili cu folie alimentara. Se iau piscoturile si se insiropeaza in sucul de la ananas. Se asaza pe fundul tavii unul langa altul.
Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra...
Intr-un vas, se cerne faina si se amesteca cu drojdia uscata si sarea. Se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul. Va rezulta un aluat usor moale care se va lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se rastoarna aluatul pe masa bine infainata, se pun maslinele...
Inr-un bol, se cerne faina si se face o gropita in mijloc. Se zdrobeste drojdia, se presara 1 lgt zahar si se toarna cca 100 ml apa calduta. Se lasa pana dospeste putin.
Intre timp, apa ramasa se incalzeste usor, se adauga zaharul si se amesteca pentru a se dizolva. Se toarna peste...
Ceapa si cartofii se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mici, apoi se storc.
Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, iar usturoiul se piseaza.
Carnea tocata se amesteca impreuna cu ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, ouale si patrunjelul tocat. Se adauga pesmetul, se...
Foile:
Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se adauga uleiul, bulionul si oul. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios care se imparte apoi in 4 parti egale. Se intinde o foaie de dimensiunea unei tavi de 22 x 32 cm si se coace pe dosul tavii, la...
Intr-un bol, se bat bine ouale impreuna cu un praf de sare. Se adauga laptele si uleiul, apoi se pune faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga mozzarella data pe razatoarea cu gauri mari si sunca taiata bucatele mici. Se potriveste de sare si...
Se vor prepara doua blaturi de dimensiuni diferite, unul din cele 8 oua, iar al doilea din 4 oua.
Blaturile: Fiecare blat se prepara la fel, doar ca se va coace in tavi de dimensiuni diferite. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si se...
Intr-un bol, se pune laptele de cocos (se agita bine înainte de a se deschide cutia), zaharul și sarea și se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Se adauga cacaoa, gemul de afine, faina amestecata cu praful de copt, nuca de cocos și nuca taiata bucăți. Se omogenizeaza bine totul și...
Intr-un bol, se pune faina cu sarea, zaharul, bicarbonatul, apa si uleiul. Se adauga margarina taiata bucati mici si se framanta un aluat omogen. Se infoliaza si se da la rece pentru cca. 2 ore. Apoi se imparte in 4 bucati, din care se vor intinde 4 foi.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava...
Se pregateste topping-ul. Carnatul se taie rondele. Ciupercile se curata de pielita, se spala, se sterg bine, apoi se taie felii. Sunca se taie fasii. Ceapa se taie julienne, iar din ardeiul iute se taie cateva rondele. Ardeiul gras (indiferent de culoare) se taie felii. Se pregatesc astfel incat...
Biscuitii se macina la robot. Se toarna untul topit si racit si se mai mixeaza cateva secunde.
Se tapeteaza o tava rotunda, cu pereti detasabili, cu folie alimentara. Se toarna amestecul de biscuiti si se taseaza bine cu o lingura pe fundul tavii. Se da la rece pana se pregateste crema.
Se...
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete potrivite.
Separat, se bat ouale si se amesteca cu smantana, sarea, piperul si boiaua. Se omogenizeaza bine. Telemeaua se taie...
Intr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se pune pe foc impreuna cu untul, pana ce acesta se topeste. Se lasa sa se racoreasca. Dupa ce a dospit...
Blatul 1: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna. Se presara peste albusuri si se incorporeaza cu miscari lente. Se toarna...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul. Se pune apa si se mixeaza din nou. Intre timp, untul se topeste si se lasa la racit. Se amesteca cu galbenusurile. Se toarna in fir subtire peste spuma si se amesteca cu o spatula. Faina cu...
Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se dau pe razatoarea mare. Smantana se amesteca cu galbenusurile, apoi se toarna peste cartofi. Se potriveste de sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza. Se adauga si cascavalul dat pe razatoarea cu...
Mai intai, se pregateste tava pentru chec, se tapeteaza cu hartie de copt si se lasa deoparte. Se da drumul la cuptor la 180 de grade C.
Intr-un bol, se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Separat, se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o...
Inr-un bol, se mixeaza bine ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga uleiul, apoi laptele. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se toarna peste oua. Se adauga si scortisoara si se amesteca totul bine.
Marul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se combina...
Intr-un vas, se amesteca carnea tocata cu oul, pesmetul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine, apoi se ia carnea si se pune pe o bucata de hartie de copt. Se intinde cu ajutorul mainilor sau al sucitorului sub forma de dreptunghi.
Se asaza peste carne, feliile...
Se pregatesc doua forme de chec, tapetandu-se cu hartie de copt. Se lasa deoparte.
Intr-un bol, se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste. Se toarna in fir subtire uleiul, mixand incet, apoi se toarna laptele.
Faina se amesteca impreuna cu praful de...
Intr-o craticioara, se pun 100 ml lapte caldut si se amesteca cu zaharul si 1 lg faina, apoi se adauga drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca.
Intr-un vas larg, se cerne faina, se adauga sarea, uleiul (cele 2 lg), galbenusul si smantana. Dupa ce a dospit, se toarna si maiaua si restul de...
Tiramisu reţetă originală
Se prepara mai intai cafeaua, dupa care se amesteca cu zaharul brun si se lasa la racit. Se adauga si lichiorul amaretto.
Ciocolata alba se rupe bucatele si impreuna cu 2 lg de frisca lichida se pune pe foc mic si se lasa pana se topeste si omogenizeaza. Se lasa...
Desert prajitura Kinder
Nuca se prajeste usor si se taie apoi bucatele mai mici. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aranjeaza nuca pe fundul tavii. Blatul: Albusurile (am avut 7 albusuri la congelator si inca trei am mai pus) se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine...
Aperitiv cartofi gratinati cu oua, carnati si cascaval
Se fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra furculita cu usurinta in ei, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se unge bine cu unt, tava in care se vor pune cartofii, iar pe fund, se vor taia si bucatele mai mici de unt. Se va pune un prim strat...
Desert tort cu crema de ciocolata si dulceata de cirese amare
Blatul: Se pune apa la fiert. In momentul in care clocoteste, se toarna peste cacao si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Se lasa deoparte sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incepe sa se intareasca, se adauga in mai multe reprize doar 150 g zahar si...
Pizza cu sunca si ciuperci
Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa. Se adauga zaharul si 2 lg faina, apoi drojdia zdrobita. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa sa creasca. Separat se cerne faina, se presara 1 lgt sare, apoi se toarna maiaua si restul de apa incalzita putin cate putin. Se...
Desert cozonaci umpluti cu mac si nuca
Intr-o craticioara, se incalzeste usor cca. 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa 15 minute la dospit. Intr-un vas larg, se cerne faina si se pune intr-o margine sarea. Restul de lapte impreuna cu zaharul, se pun pe...
Desert pasca poloneza
Blatul: Se mixeaza bine oul cu green sugar si un praf de sare. Cand si-a dublat volumul, se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza in continuare, apoi se toarna laptele. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga amestecului. Se omogenizeaza bine. Se toarna...
Desert prajitura cu nuca si cafea
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cand se obtine o spuma ca pentru bezea, se pun 4 galbenusuri (celelalte 2 se vor folosi la crema) pe rand, amestecand cu o paleta cu miscari usoare dupa fiecare galbenus. Separat,...
Aperitiv spirale cu branza si masline
Intr-un bol, se cerne faina si se pune sarea. Se adauga ouale, branza si uleiul. Intr-o craticioara, se pune laptele la incalzit, se adauga 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca putin, apoi se lasa sa dospeasca. Dupa ce a dospit, se toarna peste faina si se amesteca totul. Se...
Desert tort la rece cu crema de iaurt si ananas
Se desface compotul, se taie cubulete mai mici ananasul si se pune la scurs. Se tapeteaza o tava de tort cu pereti detasabili cu folie alimentara. Se iau piscoturile si se insiropeaza in sucul de la ananas. Se asaza pe fundul tavii unul langa altul. Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra...
Paine cu masline
Intr-un vas, se cerne faina si se amesteca cu drojdia uscata si sarea. Se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul. Va rezulta un aluat usor moale care se va lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se rastoarna aluatul pe masa bine infainata, se pun maslinele...
Desert cozonac cu mere, nuca si gem de prune (de post)
Inr-un bol, se cerne faina si se face o gropita in mijloc. Se zdrobeste drojdia, se presara 1 lgt zahar si se toarna cca 100 ml apa calduta. Se lasa pana dospeste putin. Intre timp, apa ramasa se incalzeste usor, se adauga zaharul si se amesteca pentru a se dizolva. Se toarna peste...
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Ceapa si cartofii se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mici, apoi se storc. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, iar usturoiul se piseaza. Carnea tocata se amesteca impreuna cu ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, ouale si patrunjelul tocat. Se adauga pesmetul, se...
Desert prajitura din foi cu bulion
Foile: Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se adauga uleiul, bulionul si oul. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios care se imparte apoi in 4 parti egale. Se intinde o foaie de dimensiunea unei tavi de 22 x 32 cm si se coace pe dosul tavii, la...
Aperitiv pancakes cu sunca si mozzarela
Intr-un bol, se bat bine ouale impreuna cu un praf de sare. Se adauga laptele si uleiul, apoi se pune faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga mozzarella data pe razatoarea cu gauri mari si sunca taiata bucatele mici. Se potriveste de sare si...
Desert tort cu crema de ciocolata neagra si alba si afine - Reteta nr. 600
Se vor prepara doua blaturi de dimensiuni diferite, unul din cele 8 oua, iar al doilea din 4 oua. Blaturile: Fiecare blat se prepara la fel, doar ca se va coace in tavi de dimensiuni diferite. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si se...
Desert negresa cu lapte de cocos și gem de afine (de post)
Intr-un bol, se pune laptele de cocos (se agita bine înainte de a se deschide cutia), zaharul și sarea și se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Se adauga cacaoa, gemul de afine, faina amestecata cu praful de copt, nuca de cocos și nuca taiata bucăți. Se omogenizeaza bine totul și...
Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)
Intr-un bol, se pune faina cu sarea, zaharul, bicarbonatul, apa si uleiul. Se adauga margarina taiata bucati mici si se framanta un aluat omogen. Se infoliaza si se da la rece pentru cca. 2 ore. Apoi se imparte in 4 bucati, din care se vor intinde 4 foi. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava...
Pizza la tigaie
Se pregateste topping-ul. Carnatul se taie rondele. Ciupercile se curata de pielita, se spala, se sterg bine, apoi se taie felii. Sunca se taie fasii. Ceapa se taie julienne, iar din ardeiul iute se taie cateva rondele. Ardeiul gras (indiferent de culoare) se taie felii. Se pregatesc astfel incat...
Desert cheesecake Oreo la rece
Biscuitii se macina la robot. Se toarna untul topit si racit si se mai mixeaza cateva secunde. Se tapeteaza o tava rotunda, cu pereti detasabili, cu folie alimentara. Se toarna amestecul de biscuiti si se taseaza bine cu o lingura pe fundul tavii. Se da la rece pana se pregateste crema. Se...
Cartofi cu smantana, cascaval si carnati
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete potrivite. Separat, se bat ouale si se amesteca cu smantana, sarea, piperul si boiaua. Se omogenizeaza bine. Telemeaua se taie...
Desert cornuri Bratislava
Intr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se pune pe foc impreuna cu untul, pana ce acesta se topeste. Se lasa sa se racoreasca. Dupa ce a dospit...
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine
Blatul 1: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna. Se presara peste albusuri si se incorporeaza cu miscari lente. Se toarna...
Tort cu crema de lamaie si afine
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul. Se pune apa si se mixeaza din nou. Intre timp, untul se topeste si se lasa la racit. Se amesteca cu galbenusurile. Se toarna in fir subtire peste spuma si se amesteca cu o spatula. Faina cu...
Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi
Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se dau pe razatoarea mare. Smantana se amesteca cu galbenusurile, apoi se toarna peste cartofi. Se potriveste de sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza. Se adauga si cascavalul dat pe razatoarea cu...
Chec cu lamaie si iaurt
Mai intai, se pregateste tava pentru chec, se tapeteaza cu hartie de copt si se lasa deoparte. Se da drumul la cuptor la 180 de grade C. Intr-un bol, se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Separat, se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o...
Pancakes cu mere si alune
Inr-un bol, se mixeaza bine ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga uleiul, apoi laptele. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se toarna peste oua. Se adauga si scortisoara si se amesteca totul bine. Marul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se combina...
Rulada de carne cu sunca si felii de branza Delaco
Intr-un vas, se amesteca carnea tocata cu oul, pesmetul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine, apoi se ia carnea si se pune pe o bucata de hartie de copt. Se intinde cu ajutorul mainilor sau al sucitorului sub forma de dreptunghi. Se asaza peste carne, feliile...
Chec cu nuci si stafide
Se pregatesc doua forme de chec, tapetandu-se cu hartie de copt. Se lasa deoparte. Intr-un bol, se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste. Se toarna in fir subtire uleiul, mixand incet, apoi se toarna laptele. Faina se amesteca impreuna cu praful de...
Langosi
Intr-o craticioara, se pun 100 ml lapte caldut si se amesteca cu zaharul si 1 lg faina, apoi se adauga drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca. Intr-un vas larg, se cerne faina, se adauga sarea, uleiul (cele 2 lg), galbenusul si smantana. Dupa ce a dospit, se toarna si maiaua si restul de...
Tiramisu reteta cu afine
Tiramisu reţetă originală Se prepara mai intai cafeaua, dupa care se amesteca cu zaharul brun si se lasa la racit. Se adauga si lichiorul amaretto. Ciocolata alba se rupe bucatele si impreuna cu 2 lg de frisca lichida se pune pe foc mic si se lasa pana se topeste si omogenizeaza. Se lasa...