Tiramisu reţetă originală, plus afine
E un deliciu! :X
Tiramisu reţetă originală
Se prepara mai intai cafeaua, dupa care se amesteca cu zaharul brun si se lasa la racit. Se adauga si lichiorul amaretto.
Ciocolata alba se rupe bucatele si impreuna cu 2 lg de frisca lichida se pune pe foc mic si se lasa pana se topeste si omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin. Intre timp, se mixeaza mascarpone, apoi se adauga ciocolata putin cate putin, pana se incorporeaza toata. Peste acest amestec, se toarna frisca lichida in 3-4 reprize, mixand pana se obtine o compozitie cremoasa si care nu curge.
Se ia un vas de yena si se asaza un strat de piscoturi care au fos insiropate in cafea. Se toarna jumatate din crema, se niveleaza si se pun afine. Se continua din nou cu piscoturi, iar la final, se pune restul de crema si afine. Se presara cacao deasupra, apoi se da la rece pentru cateva ore.
Pofta buna!
1
In crema nu am pus zahar, deoarece am considerat ca ciocolata alba si frisca lichida indulcesc suficient.
2
In caz contrar, se poate adauga zahar pudra dupa gust.