Nu este ceva sofisticat, dar poate fi un pranz excelent, gustos si satios!
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete potrivite.
Separat, se bat ouale si se amesteca cu smantana, sarea, piperul si boiaua. Se omogenizeaza bine. Telemeaua se taie cubulete mici. Se toarna amestecul peste cartofi impreuna cu telemeaua si se amesteca. Se mai potriveste de sare, daca este cazul.
Se toarna intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor, pentru cca. 15-20 de minute.
Intre timp, se da cascavalul pe razatoarea cu gauri mici. Se scoate tava din cuptor si se presara peste tot cascavalul si se pun deasupra bucatile de carnati. Se da din nou la cuptor si se lasa pana se rumenesc frumos, atat cartofii cat si carnatii.
Se servesc alaturi de muratura preferata.
Pofta buna!
1
Daca sunt mai grosi carnatii, se pun mai devreme in tava la cuptor.