Desert prajitura din foi cu bulion

de mirela0911 in Prajituri, 26 Mar 2017 | 10393 vizualizari

 

Cand am fost la Bran, fiului meu i-a placut tare mult prajitura Simonei, cea cu foi cu bulion, asa ca a trebuit sa-i fac si eu. Aproape toata a mancat-o doar el! :D :X
Am tras cu ochiul peste reteta Laurei, cu unele mici modificari a iesit o prajitura super buna! Multu! :-*

 

INGREDIENTE

Pt. foi:
  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 4 lg rase de zahar
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 12 lg ulei
  • 12 lg bulion
  • 1 ou
Pt. crema:
  • 1 l lapte
  • 4 lg zahar
  • semintele de la o jumatate pastaie de vanilie
  • 200 g gris
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 pachet de unt
  • gem de capsuni
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din foi cu bulion:

Foile:

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se adauga uleiul, bulionul si oul. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios care se imparte apoi in 4 parti egale. Se intinde o foaie de dimensiunea unei tavi de 22 x 32 cm si se coace pe dosul tavii, la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 8-10 minute sau pana ce incepe sa se rumeneasca pe margini. Se procedeaza la fel cu toate foile, apoi se lasa la racit.

Crema:

Se pune laptele pe foc, impreuna cu zaharul si semintele de vanilie. Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie grisul amestecand continuu cu un tel pentru a nu face cocoloase, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul si coaja rasa de lamaie, se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.

Se aseaza o foaie pe un platou si se unge cu gem de capsuni, iar deasupra se pune o parte din crema de gris. Se aseaza a doua foaie care se unge cu gem de capsuni si o parte din crema de gris. La fel se procedeaza si cu restul. 

Se apasa usor peste foi, pentru a se prinde bine intre ele, se acopera cu folie alimentara si se lasa pana a doua zi (asta daca aveti rabdare). 

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aluatul iese prea vartos, se mai poate adauga bulion.

2

Gemul se poate inlocui cu orice altfel de gem preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cosulete dulci