Fie ca se serveste calda, fie rece, este foarte gustoasa!
Intr-un vas, se amesteca carnea tocata cu oul, pesmetul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine, apoi se ia carnea si se pune pe o bucata de hartie de copt. Se intinde cu ajutorul mainilor sau al sucitorului sub forma de dreptunghi.
Se asaza peste carne, feliile de sunca, iar deasupra, se pun feliile de branza. Se presara masline negre feliate si ardei gras rosu taiat cubulete. Cu ajutorul hartiei de copt, se ruleaza carnea pe lungime, apoi se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra si este facuta. Se taie putin din ea si se gusta. Daca este gata, se poate scoate din cuptor.
Se poate servi atat ca aperitiv, cat si ca fel principal, alaturi de ganitura preferata!
Pofta buna!
1
Carnea tocata se poate prepara dupa propria reteta de chiftele.
2
Cat este calda, se taie destul de greu in sensul ca, nu va avea un aspect la fel ca atunci cand este rece.