Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)

de mirela0911 in Prajituri, 12 Mar 2017 | 8983 vizualizari

 

Salvasem reteta postata de Mihaela (miki_a) cu gandul de a o prepara. Si i-a venit randul. Cu unele modificari la umplutura, a iesit tare buna! Multumesc, Miki! >:D<

 

INGREDIENTE

  •  blat:
  • 600 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 4 lg zahar
  • 10 lg apa
  • 10 lg ulei
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • un pachet margarina
  •  umplutura:
  • mere rase (puse pe iarna la borcan)
  • 100 g nuca macinata
  • scortisoara dupa gust
  • 2 lg zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura cu mere si nuca (de post):

Intr-un bol, se pune faina cu sarea, zaharul, bicarbonatul, apa si uleiul. Se adauga margarina taiata bucati mici si se framanta un aluat omogen. Se infoliaza si se da la rece pentru cca. 2 ore. Apoi se imparte in 4 bucati, din care se vor intinde 4 foi.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de dimensiunea 20 x 30 cm. Se asaza prima foaie, se unge cu mere rase, se presara nuca macinata si scortisoara. Se continua tot asa, iar pe ultima foaie, se presara deasupra zahar brun.

Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute (se face testul scobitorii). Dupa ce s-a racit, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Pentru umplutura, se poate folosi si gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]