Langosi

de mirela0911 in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 9345 vizualizari

 

Desi am facut de multe ori gogosi (pancove) din aluat de paine, zilele astea, mi s-a pus pata pe langosi. Am cautat pe net reteta si m-am oprit la cea de la Teo's Kitchen. Au iesit grozav de bune. Multumesc Teo! 
Le-am servit cu dulceata de piersici, cu nutella, cu smantana si cascaval, umplute cu branza de burduf, care cum a vrut, asa "ca la bucatarasi acasa"! :X

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt rasa de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 1 lg zahar
  • 1 galbenus
  • 2 lg ulei
  • 100 ml smantana

Mai este nevoie de:

  • ulei pt prajit
  • dulceata/gem
  • nutella
  • smantana si cascaval
  • branza de burduf
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi:

Intr-o craticioara, se pun 100 ml lapte caldut si se amesteca cu zaharul si 1 lg faina, apoi se adauga drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca.

Intr-un vas larg, se cerne faina, se adauga sarea, uleiul (cele 2 lg), galbenusul si smantana. Dupa ce a dospit, se toarna si maiaua si restul de lapte caldut. Se framanta aluatul bine. Va rezulta un aluat moale care se va pune la dospit intr-un vas uns bine cu ulei. Se lasa cel putin 30 de minute intr-un loc caldut pentru a-si dubla volumul.

Masa de lucru se unge bine cu ulei, se rupe din aluat cate o bucatica mica si care se va intinde cu ajutorul sucitorului cat mai subtire. Se pune la prajit, in uleiul bine incins, se intoarce de pe o parte pe cealalta apoi se scoate pe prosoape absorbante.

Se servesc calde cu toppingul preferat, fie dulceata, fie nutella, sau smantana cu cascaval.

Pentru langose umplute cu branza, se va proceda in felul urmator: se rupe o bucatica mai mare de aluat, se intinde subtire, se pune branza pe o parte si se acopera cu partea cealalta de aluat, se trece usor cu sucitorul peste, apoi se pune la prajit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand se framanta aluatul, acesta va fi lipicios, dar asa trebuie sa fie!

2

Se servesc calde!

3

Se pot servi si cu smantana si usturoi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu budinca de ciocolata