Desert tort la rece cu crema de iaurt si ananas

de mirela0911 in Torturi, 5 Apr 2017 | 7462 vizualizari

 

Cand ai la indemana cateva ingrediente, deloc sofisticate, ce poate fi mai simplu decat sa prepari rapid un tort la rece? A iesit delicios si pe placul tuturor! 

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de piscoturi (22 buc)
  • 1 cutie compot ananas
  • 400 g iaurt grecesc
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 buc kiwi
  • 1 banana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort la rece cu crema de iaurt si ananas:

Se desface compotul, se taie cubulete mai mici ananasul si se pune la scurs.

Se tapeteaza o tava de tort cu pereti detasabili cu folie alimentara. Se iau piscoturile si se insiropeaza in sucul de la ananas. Se asaza pe fundul tavii unul langa altul.

Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra vanilat. Se adauga bucatile de ananas din care pastram cateva si pentru decor. Se amesteca. Frisca lichida se mixeaza separat. Se incorporeaza frisca in crema de iaurt, apoi se toarna in tava, peste piscoturi.

Deasupra se asaza restul piscoturilor, doar pe margine (doar pentru atat mi-au ajuns piscoturile). Mijlocul se orneaza cu bucati de kiwi, banane si ananas. Se da tortul la rece pentru cel putin 2 ore.

Se scoate de la frigider, se indeparteaza peretii detasabili si folia alimentara, se asaza pe un platou, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga orice alte fructe preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort la rece cu crema de iaurt si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]