Pregatind carnea pentru chiftele, mi-am zis sa incerc si cu ceva legume prin carne, ca rele sigur nu or fi. Dar, am facut doar din jumatate din cantiatea de carne, ca deh..... am si pretentiosi prin casa.
Mie mi-au placut mai mult cele cu legume, ies mai pufoase, nu sunt asa seci in interior, dat fiind faptul ca au fost coapte in cuptor.
Ceapa si cartofii se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mici, apoi se storc.
Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, iar usturoiul se piseaza.
Carnea tocata se amesteca impreuna cu ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, ouale si patrunjelul tocat. Se adauga pesmetul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se omogenizeaza bine.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung mainile cu putin ulei si se ia din compozitie. Se formeaza bilute, apoi se aplatizeaza usor. Se asaza in tava si se dau la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 30 de minute, timp in care se vor intoarce pe partea cealalta.
Se servesc calde, ca atare, alaturi de rosii, castraveti, ridichi, sau pot fi servite alaturi de un sos de rosii.
Pofta buna!
1
Se poate da morcovul si pe razatoarea cu gauri mici.
2
Daca este prea moale compozitia, se mai poate adauga pesmet.