Aperitiv spirale cu branza si masline

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2017 | 3367 vizualizari

 

Sunt tare bune pentru pachetel langa un iaurt! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt rasa sare
  • 175 g crema de branza
  • 25 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte
  • 175 g crema de branza
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • sare, piper dupa gust
  • verdeturi de Provence de la Kotanyi
  • masline negre feliate
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv spirale cu branza si masline:

Intr-un bol, se cerne faina si se pune sarea. Se adauga ouale, branza si uleiul.

Intr-o craticioara, se pune laptele la incalzit, se adauga 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca putin, apoi se lasa sa dospeasca. Dupa ce a dospit, se toarna peste faina si se amesteca totul.

Se framanta un aluat moale si nelipicios si se lasa sa dospeasca, pana isi dubleaza volumul.

Pe masa infainata, se intinde jumatate din aluat, intr-o forma dreptunhiulara.

Branza se amesteca cu sare si piper dupa gust. Se unge foaia cu o parte din acest amestec, se presara ierburi de provence si maslinele negre feliate. Se ruleaza aluatul cat mai strans, apoi se taie in felii de 5 cm grosime.

Se procedeaza la fel si cu restul de aluat. Se asaza spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa putina distanta intre ele, pentru ca vor mai creste.

Se dau la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute. Dupa 20-25 de minute, se scoate tava si se ung spiralele cu oul batut. Se mai tin la cuptor, pana se rumenesc frumos.

Se servesc atat calde, cat si reci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca este nevoie, se mai adauga in aluat lapte sau faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv spirale cu branza si masline" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sofficini