Sunt tare bune pentru pachetel langa un iaurt!
Intr-un bol, se cerne faina si se pune sarea. Se adauga ouale, branza si uleiul.
Intr-o craticioara, se pune laptele la incalzit, se adauga 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca putin, apoi se lasa sa dospeasca. Dupa ce a dospit, se toarna peste faina si se amesteca totul.
Se framanta un aluat moale si nelipicios si se lasa sa dospeasca, pana isi dubleaza volumul.
Pe masa infainata, se intinde jumatate din aluat, intr-o forma dreptunhiulara.
Branza se amesteca cu sare si piper dupa gust. Se unge foaia cu o parte din acest amestec, se presara ierburi de provence si maslinele negre feliate. Se ruleaza aluatul cat mai strans, apoi se taie in felii de 5 cm grosime.
Se procedeaza la fel si cu restul de aluat. Se asaza spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa putina distanta intre ele, pentru ca vor mai creste.
Se dau la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute. Dupa 20-25 de minute, se scoate tava si se ung spiralele cu oul batut. Se mai tin la cuptor, pana se rumenesc frumos.
Se servesc atat calde, cat si reci.
Pofta buna!
1
Daca este nevoie, se mai adauga in aluat lapte sau faina.