Aveam in plan de mult timp aceste cornuri si iata ca le-a venit randul. M-am inspirat de la Gaby_d (multumesc pentru reteta >:D<) si au iesit atat de bune ca va trebui repetata reteta curand.
Pt. aluat:
Pt. umpluturi:
Intr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se pune pe foc impreuna cu untul, pana ce acesta se topeste. Se lasa sa se racoreasca. Dupa ce a dospit drojdia, se adauga untul cu laptele, zaharul pudra vanilat, sarea si ouale batute. Se amesteca, apoi se rastoarna pe masa de lucru. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen. Daca mai este necesar, se mai adauga faina in timpul framantarii. Se da aluatul la rece.
In acest timp, se pregatesc umpluturile. In doua boluri, se pun macul si nuca macinata. Peste fiecare se pun stafidele. Se fierbe apa cu zaharul pudra vanilat, timp de 2-3 minute, apoi se imparte in doua si se toarna peste fiecare umplutura asa fierbinte. Se amesteca si se omogenizeaza bine.
Se scoate aluatul de la rece si se imparte in bilute mici de cca 35 g fiecare. Se intinde in forma ovala, se asaza pe o parte cate 1-2 lgt de umplutura, apoi se ruleaza. Se da forma de potcoava si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se separa oul. Galbenusul se amesteca cu 1 lg de lapte, apoi se unge cornurile. Se lasa sa se usuce, apoi se ung cu albusul batut.
Se da la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!
1
Se poate jongla cu umplutura. La noi au avut mare succes cele cu nuca.