Desert cornuri Bratislava

de mirela0911 in Dulciuri, 28 Feb 2017 | 5393 vizualizari

 

Aveam in plan de mult timp aceste cornuri si iata ca le-a venit randul. M-am inspirat de la Gaby_d (multumesc pentru reteta >:D<) si au iesit atat de bune ca va trebui repetata reteta curand.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 600 gr faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 30 gr zahar pudra vanilat
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 gr unt
  • 1/2 lgt sare

Pt. umpluturi:

  • 100 g mac
  • 2 lg stafide aurii
  • 75 g zahar pudra vanilat
  • 50 ml apa
  • 100 g nuca macinata
  • 2 lg stafide aurii
  • 75 g zahar pudra vanilat
  • 50 ml apa
  • 1 ou
  • 1 lg lapte
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri Bratislava:

Intr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se pune pe foc impreuna cu untul, pana ce acesta se topeste. Se lasa sa se racoreasca. Dupa ce a dospit drojdia, se adauga untul cu laptele, zaharul pudra vanilat, sarea si ouale batute. Se amesteca, apoi se rastoarna pe masa de lucru. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen. Daca mai este necesar, se mai adauga faina in timpul framantarii. Se da aluatul la rece.

In acest timp, se pregatesc umpluturile. In doua boluri, se pun macul si nuca macinata. Peste fiecare se pun stafidele. Se fierbe apa cu zaharul pudra vanilat, timp de 2-3 minute, apoi se imparte in doua si se toarna peste fiecare umplutura asa fierbinte. Se amesteca si se omogenizeaza bine.

Se scoate aluatul de la rece si se imparte in bilute mici de cca 35 g fiecare. Se intinde in forma ovala, se asaza pe o parte cate 1-2 lgt de umplutura, apoi se ruleaza. Se da forma de potcoava si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se separa oul. Galbenusul se amesteca cu 1 lg de lapte, apoi se unge cornurile. Se lasa sa se usuce, apoi se ung cu albusul batut.

Se da la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!  

TIPS-URI

1

Se poate jongla cu umplutura. La noi au avut mare succes cele cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Andra_Constantinescu 1

05.03.2017, 15:29

Ce-mi plac! Vreau si eu sa le fac

mirela0911 1

05.03.2017, 20:12

Daaa, sunt bune rau! Va multumesc mult de aprecieri!

mihaelar63 1

07.03.2017, 07:29

javascript:void(Se poate spune ca sunt o reteta deja clasica . Doar eu nu le-am gustat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Nicoleta