La multi ani Elena si Constantin!!! Va doresc tuturor multa sanatate si fericire!
Blat:
Crema:
Glazura:
Incepem cu pregatirea blatului. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa.
Amestecam nuca de cocos cu faina si o incorporam usor in bezea.
Punem aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumeneste foarte putin la suprafata.
Scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca.
Crema:
Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam apoi faina si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam laptele in fir subtire si amestecam bine.
Punem amestecul pe foc, pe baie de abur si il batem bine pana se ingroasa. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Topim untul de jumatate (cat sa mai ramana bucati netopite) si ill mixam pana se incheaga si devine pufos.
Adaugam apoi cate o lingura de budinca rece si mixam bine. La final adaugam vanilie in crema si amestecam.
Intindem crema pe blatul racit si nivelam. Dam la frigider pana pregatim glazura.
Pregatim glazura prin topirea pe foc mic a ingredientelor. Dam apoi de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam sa se racoreasca si sa se ingroase putin.
Intindem apoi glazura peste crema, incepand din mijlocul prajiturii.
Ornam dupa preferinte si dam la frigider pana se intareste glazura iar apoi portionam.