mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI381
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba de fasole galbena lata

In Ciorbe la 27 Noi 2011

Legumele se  curata si se spala . Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe  bucati . Ceapa cubulete , morcovul rondele si usturoiul tocat se prajesc usor in ulei . Puneti rosiile tocate marunt  sare dupa gust si carnaciorii rondele + 4 l apa . Fierbeti 45 min ....

Zama de fasole boabe

In Ciorbe la 24 Noi 2011

Legumele se spala si se curata . Morcovul rondele , ceapa si gogosarul cuburi se prajesc usor in ulei se sareaza se adauga carnaciorii taiati marunt si 4 l apa . Puneti si fasolea la fiert timp de 1 ora . La sfarsit dregeti ,, zama '' cu smantana , ardei iute si verdeturi .

Gulyasleves [ supa gulas ]

In Supe la 20 Noi 2011

 Ceapa si ardeii se  curata si se toaca marunt.Carnea se spala si se taie cuburi . Se prajeste ceapa , ardeiul.Se adauga carnea care a fost sarata . Se amesteca punand usturoiul tocat, pasta de ardei si  praful de chimen.  Puneti apa 3-4 l +foile de dafin si...

Ciorba cu perisoare de curcan reteta rapida si gustoasa

In Supe/Ciorbe la 20 Noi 2011

Cum se prepara Ciorba cu perisoare de curcan reteta rapida si gustoasa Morcovul , radacina de patrunjelsi ceapa  se curata , se spala ,se razuiesc si se trag usor in ulei [2 min] Se pune pasta de gogosari si 3 l apa .Se sareaza cu 1 lingurita de sare . Se amesteca  carnea de...

Ciorba de ciuperci cu prosciutto

In Ciorbe la 30 Sep 2011

Curatati  si spalati ciupercile champignon de pelite .  Curatati si spalati  ceapa  si morcovii si gogosarul. .  Caliti in ulei 1-2 min ,ceapa tocata , morcovii rondele , prosciuto si gogosarul cubulete . Adaugati 3 l apa, sarati si fierbeti . Cand morcovii...

Ciorba cu gulii

In Ciorbe la 15 Iun 2011

 Puneti o oala cu apasi sare  la fiert [ aprox 3 l] Taiati marunt ceapa , prazul, ardeiul iute  si  Kapia . Curatati guliile si morcovii . taiati cuburi . Puneti   legumele la fiert [ vor fierbe repede ,in vreo 15 min ] Stropiti ciorba cu putin ulei , o...

Ciorba a la grec cu legume si ciuperci

In Supe/Ciorbe la 4 Mar 2011

Curatati , spalati si taiati cuburi  ceapa , ardeiul ,morcovii si  telina . Caliti usor legumele 1-2 min . in ulei .Sarati. Puneti 3  l apa si lasati pana cand  legumele sunt  aproape fierte. Adaugati ciupercile curatate si feliate .acriti cu zeama de lamaie .Piparati....

Ciorba cu carnati si mazare

In Ciorbe la 14 Ian 2011

 Legumele se curata , se spala si se taie dupa preferinta .  Caliti legumele in ulei , adaugati mazarea si carnatul feliat .   Puneti totul intr-o oala sub aburi +3 l apa .  Se fierbe 25 min din momentul cand incepe sa suiere .  Raciti oala sub...

Ciorba de vacuta cu legume

In Ciorbe la 11 Ian 2011

Carnea se spala , se portioneaza cuburi . Legumele se curata , se spala si se taie ce forma doriti . Carnea si legumele se prajesc usor in ulei 3-4 min . Se pun aprox 3l apa , sare +mazarea verde si se fierb cam 40 min . Se acreste cu zeama de lamaie dupa gust . Asezonati cu patrunjel verde...

Ciorba de capete de peste

In Ciorbe la 14 Dec 2010

Capetele de peste se spala se sareaza si se pun la fiert in apa cu otet , atat doar sa le acopere . Se fierb in maximum  10 minute. Se scurg ,[ zeama se pastreaza , nu se arunca ] si se pot servi stropite cu mujdei de usturoi . Ceapa , cartofi , gogosarul se curata , se spala si se toaca...

Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura

In Ciorbe la 13 Oct 2010

legumele se curata si se spala . afumatura se portioneaza , se spala si se opareste cu apa clocotita [ nu va mai fi asa sarata si nu va avea gustul prea pregnant de afumat ] ceapa si ardeiul se taie cubulete si se calesc  usor 1-2 min in ulei + morcovi taiati rondele . se pun 3-4 l...

Supa de ardei umpluti

In Supe la 4 Oct 2010

morcovii si telina se spala se curata si se razuiesc , ceapa se toaca marunt . ardeii se spala, se curata de seminte , taindu-se un capacel in partea superioara . Pe partea interioara se sareaza si se presara cu faiana alba [ sa faca ,,priza'' cu umplutura ]. ardeii se umplu cu amestecul...

Supa de fasole verde

In Supe la 3 Iul 2010

se spala legumele bine , morcovul , ceapa , usturoiul se taie rondele , fasolea se taie [ mie -mi place mai mai marunt cam de 2-3 cm ], ardeiul  si rosiile cubulete . se pun la fiert in apa cu sare , fiind asa crude fierb repede , serviti presarat cu mult patrunjel verde si...

Supa de cono - coco

In Supe la 3 Iul 2010

legume le sa spala bine si se curata [cartofii noi se curata bine de punctele negre , nu este necesar sa-i curatati de coaja ] conopida se desface bucatele , morcovul, ceapa si ardeiul iute  rondele, restul legumelor cuburi potrivite ca marime . se pun la fiert in apa cu sare ,...

Supa vieneza

In Supe/Ciorbe la 28 Iun 2010

legumele se curata , se spala , se taie fideluta ,. carnea se spala , se taie cuBulete si se pune la fiert cu legume , sare , piper. taiteii se fierb separat in apa clocotita cu sare , se strecoara si se aduga la supa cand aceasta este gata . serviti cu patrunjel verde...

Supa cu leurda si salata verde

In Supe la 30 Apr 2010

1. legumele se curata , se spala impreuna cu verdeturile . 2. morcovul se razuieste , ceapa si ardeiul se taie cubulete , baconul[ in prealabil oparit ]  se feliaza si se prajesc 1-2 min in ulei . 3. se adauga 3 l apa si se lasa sa clocoteasca 10 min . 4. oul se bate cu smantana ,...

Supa banateana de ciuperci

In Supe la 29 Apr 2010

1. legumele se curata si se spala .  2. ceapa taiata marunt, carnea taiata fasii si ardeiul taiat  patrate se calesc usor in ulei , se aduga 3 l apa , ciupercile si usturoiul taiate felii .  3. oul se bate cu o furculita si se amesteca cu mustar si smantana , se adauga zeama...

Supa de cartofi cu smantana

In Supe la 15 Apr 2010

Legumele se curata si se spala Ceapa si ardeiul tocate cubulete + morcovii si patrunjelul rondele , se trag usor in ulei . se amesteca cu sarea si  boiaua si se pune 3-4 litrii de apa . Dupa primul clocot se adauga cartofii taiati cuburi mai mari+ slaninuta taiata felii si increstata [...

Ciorba taraneasca de pui

In Ciorbe la 12 Apr 2010

Legumele se spala se curata si se taie cubulete . Ceapa , morcovul , telina si ardeiul  se prajesc 1-2 minute in ulei . Pieptul de pui se spala , se taie cuburi mai mari , se pune in oala cu 4 l apa si sare dupa gust . Se fierb 15 min. dupa care se adauga si cartoful , dovlecelul...

Supa campeniasca cu stelute -post

In Supe la 12 Mar 2010

legumele se curata si se spala , se taie cubulete ceapa  si patrunjelul mai marunte , cartoful , guliile si morcovul cuburi mai mari . acestea se prajesc usor in ulei , se adauga o lingura cu faina , sare si se mai trag impreuna 1 minut , dupa care se pune si apa . se fierb 30...

Ciorba de varza cu afumatura - luscos

In Ciorbe la 7 Mar 2010

legumele se curata si se spala . costita se lasa la desarat in apa rece . intr-o oala cu 4 litrii de apa fierbinte se  pune costita taiata feliute , morcovul razuit , ceapa maruntita , boia , pasta de ardei , cimbru si marar. dupa 15 min de fierbere se pune si varza...

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 3 Mar 2010

legumele se curata , se spala , se taie cubulete mici si se pun la fiert impreuna cu pulpele de pui, ceapa intreaga  , sarea , foaia de dafin , si crenguta de marar in 3 litrii de apa . in ideea de a face ciorba mai usoara nu am mai prajit legumele si nu am mai pus deloc ulei ....

Ciorba de perisoare cu smantana

In Ciorbe la 25 Feb 2010

   1. legumele se curata si se spala .orezul se spala .    2. morcovulsi telina razuite , ceapa taiata marunt se pun la fiert in 4 litrii apa clocotita se pune sare si putina boia .    3.  dupa 15 min carnea tocata se amesteca cu oul , sare, piper [dupa...

Supa cu piept de pui

In Supe/Ciorbe la 25 Feb 2010

intr-o oala se pune apa  si sare la fiert cam 4 l . se curata si se spala legumele. se taie fasii inguste pieptul de pui in prealabil spalat , morcovul si telina  tot fasii si usturoiul se pun la fiert cam 20 min . cand legumele sunt aproape fierte se pun taiteii,imediat...

Ciorba taraneasca de vacuta

In Ciorbe la 10 Feb 2010

1. legumele se curata si se spala , se taie cuburi mici . 2. ceapa , morcovii , telina , patrunjelul si ardeiul se calesc in ulei , se pune boia , sare , pasta de rosii  si rosiile taiate marunt .se adauga zeama de vacuta, cartofii tot cubulete taiati si mazarea verde. 3. cand legumele...

supa de spanac

In Supe la 2 Feb 2010

spanacul se spala bine cu apa rece si se rupe cu mana . morcovul, ceapa si usturoiul se curata si se spala. se prajeste in ulei morcovul razuit, ceapa si usturoiul taiate marunt . se pune deasupra 3 l apa , sare si baconul taiat cubulete .cand apa este in clocot se pune si orezul spalat....

Supa de vacuta cu litere

In Supe la 31 Ian 2010

oasele de vita se spala si se tin in apa rece .  legumele se curata si se spala . se pun oasele , legumele  sarea si condimentele, intr-o oala [eu am preparat in oala sub presiune ], se adauga apa   4-5 l  se acopera  si se pune la fiert . separat se fierb in...

Ciorba bunicii (cu tarhon)

In Ciorbe la 29 Ian 2010

morcovii, ceapa , telina si patrunjelul ardeiul , se curata ,  se spala si se taie cuburi mici . se calesc usor  intr-o oala in ulei , se adauga carnea taiata cuburi [care in prealabil a fost spalata ]. se pune 4l apa ,sare . cand clocoteste se adauga orezul spalat . se fierbe...

supa de gulii cu cartofi

In Supe/Ciorbe la 27 Ian 2010

curatati si spalati legumele . ceapa taiata marunt se prajeste  in ulei impreuna cu morcovul taiat cuburi mai marisoare [ eu am folosit cutitul ondulat]. se presara faina , se amesteca si se toarna 3 l apa . se adauga gulia si cartofii taiati tot cuburi mai mari ,se pune si sare ....

Supa poloneza cu mazare verde

In Supe la 25 Ian 2010

curatati spalati , taiati  legumele .morcovul de preferinta rondele . ceapa , ardeiul , taiate cubulete se prajesc putin in ulei . se adauga cam 3-4 l apa si se pune mazarea , cartofii cuburi ,usturoiul , sarea si osul [in prealabil oparit ]la fiert . dupa 30 min , se...

Afisate 331 - 360 din 367 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]