Zama de fasole boabe

de mihaelar63 in Ciorbe, 24 Noi 2011 | 9632 vizualizari

 

Cea mai buna zama [ ciorba] de fasole bobe e din boabe proaspete doar pe jumatate coapte . In zoana aceasta fasole se mai numeste si ,, in parga ''.
E o incantare cand merg in gradina si culeg diferite soiuri , in farfurie boabe de diferite culori si marimi , iar daca mai nimereste si cate o pastaie verde nu-i bai !!!

 

INGREDIENTE

  • Un bol mare cu boabe de fasole [1 kg ]
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 400 gr carnaciori [ facultativ ]
  • ceapa verde
  • patrunjel verde
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 1 ardei iute
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama de fasole boabe:

Legumele se spala si se curata .

Morcovul rondele , ceapa si gogosarul cuburi se prajesc usor in ulei se sareaza se adauga carnaciorii taiati marunt si 4 l apa .

Puneti si fasolea la fiert timp de 1 ora .

La sfarsit dregeti ,, zama '' cu smantana , ardei iute si verdeturi .

TIPS-URI

1

 E mai gustoasa daca emai acrisoara asa ca puneti si puti otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

25.11.2011, 19:54

si mie imi place fasolea in parga, iese o ciorba jos palaria

alinutzika 1

26.11.2011, 15:28

ioi cum arata...

jolygina 1

16.08.2012, 00:51

super

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu scarita afumata