Supa de ardei umpluti

de mihaelar63 in Supe, 4 Oct 2010 | 5113 vizualizari

 

Vitamina C la farfurie -din ardei proaspat culesi din gradina .

 

INGREDIENTE

pt umplutura  

  • 800 gr carne amestec porc+ vita
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 3 linguri orez
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia
  • 12 ardei
  • faina alba
  • 100 ml ulei

pt supa

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1/2 telina
  • 1 pahar suc rosii
  • sare
  • zahar -optional.
  • 300 ml smantana
  • frunze verzi de telina si patrunjel

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti:

morcovii si telina se spala se curata si se razuiesc , ceapa se toaca marunt .

ardeii se spala, se curata de seminte , taindu-se un capacel in partea superioara . Pe partea interioara se sareaza si se presara cu faiana alba [ sa faca ,,priza'' cu umplutura ].

ardeii se umplu cu amestecul format din carne tocata, orez , ou , condimente , ceapa si patrunjelul verde taiate marunt; se pudreaza cu faina alba fiecare capat de ardei umplut si se prajesc usor pe toate partile in ulei .

se scot ardeii de la prajit si imediat in uleiul deja incins se calesc usor morcovii , telina si ceapa pregatite in prealabil. Se adauga din nou ardeii umpluti + apa , cat sa-i acopere + sare dupa gust .

se fierb cam 30 min. la foc potrivit , spre sfarsitul fierberii , puneti si sucul de rosii.

serviti cu smantana si multa verdeata .

TIPS-URI

1

supa de ardei umpluti e mai gustoasa daca puneti in ea la servire putin zahar.

2

capacelele ramase de la curatatul ardeilor , taiati-le fasii , puneti intr-o punguta la congelator , vor fi foarte apreciate cand le ,, gasiti '' la iarna .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

lilik 1

04.10.2010, 20:00

vai ce-mi place ciorbik asta

madi_marin 1

04.10.2010, 20:50

mamaa.....ce imi place cum arata..... nu mai vb de gust, desi nu am papat niciodata, imi inchipui cat de buna poate fi..... 5 furcu.....

mihaelar63 1

05.10.2010, 03:25

poftiti la ardei, sunt pentru toata lumea
cuoco69 -prajirea ardeilor are urmatoarele rezultate :inmoaie coaja si fixeaxa compozitia ,imbunatateste gustul final al produsului[diferenta de gust dintre ardei si ardei copti]

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de sparanghel