Ciorba de perisoare cu smantana

de mihaelar63 in Ciorbe, 25 Feb 2010 | 38272 vizualizari

 

nu facusem de mult ciorba de perisoare cu smantana

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa mica
  • 1ardei mic rosu
  • 500 gr carne tocata vita + porc
  • 1 ou
  • 4 linguri orez
  • sare
  • piper
  • boia
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel verde
  •  1 lingura tarhon in otet
  • 200 ml smantana      
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu smantana:

   1. legumele se curata si se spala .orezul se spala .

   2. morcovulsi telina razuite , ceapa taiata marunt se pun la fiert in 4 litrii apa clocotita se pune sare si putina boia .

   3.  dupa 15 min carnea tocata se amesteca cu oul , sare, piper [dupa gust ], 2 linguri orez si jumatate din patrunjel taiat f. marunt .cu mainile unsecu putin ulei se formeaza bile mici de marimea unui ou de prepelita care se pun sa fiarba la foc domol cam 20 min .se pun si celelalte 2 linguri de orez.

   4. spre sfarsitul fierberii se pune ardeiul taiat cuburi mici , restul de patrunjel tocat si tarhonul din otet .

   5. smantana se amesteca cu apa calda si apoi cu cateva linguri de zeama fierbinte . se adauga apoi la ciorba

   6. daca este necesar se mai pune sare si piper .

TIPS-URI

1

este foarte buna acrita si cu zeama de varza acra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mihaelar63 1

26.02.2010, 14:29

buni spanac fac si eu azi , pozele de la ciorbita sunt din arhiva de vreo 2 saptamani

cory 1

26.02.2010, 14:32

deja ma pun sa dezghetz carnea tocata...fac si eu....

cory 1

26.02.2010, 14:33

eu pap si cu un ardel iuuteee...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare