publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.
Bucataras.ro
[email protected]
Supa de conopida cu cartofi si afumatura
Osul se pune la fiert si se schimba prima apa .Carne fiarta se taie bucati . Conopida se desface buchete mari si se fierbe in apa cu sare .Se scurge. Legumele se curata si se spala . Morcovul se taie rondele si se caleste in ulei . Adaugati si partea alba de la ceapa , ardeiul iute...
Ciorba de pui cu gulie si galuscute
Legumele se curata si se spala . Se pune o oala cu 3 l apa sarata ,la fiert impreuna cu osul de pui , morcovii si ceapa cubulete , guliile cuburi . Ouale se bat spuma , se pune sare si se amesteca cu faina . Dupa 15 minute se adauga cu o lingura ş sa fie cat mai subtiri si...
Ciorba ruseasca
Osul de vitel se pune la fiert in apa cu sare . Se spumeaza daca e necesar . Legumele se curata si se spala . Caliti usor , ceapa , morcovul,ardeiul si albitura taiate cubulete . Puneti legumele calite si cartofii taiati cuburi in oala in care fierbe osul . Cand...
Zama cu loboda de gradina
Legumele si frunzele se curata si se spala . Ceapa , usturoiul si morcovul maruntite se calesc usor in ulei . Se toarna deasupra 4 l apa, se adauga orezul si slaninuta feliata . Sarati si fierbeti 15 minute . Adaugati frunzele de loboda rupte mai marunt ,...
Ciorba de miel reteta cu verdeturi
Legumele se curata si se spala . Morcovul razuit , ardeiul cuburi ,ceapa si usturoiul rondele se prajesc usor in ulei . Se pune orezul . apa -4l si capul de miel bine curatat si spalat si se fierbe 30 min . Cand carnea este fiarta se adauga verdeturile taiate fasii si smantana ....
Ciorba de miel reteta cu spanac
Capul de miel se curata si se spala foarte bine . Se pune la fiert in apa cu otet si sarata .Cand acesta este fiert se scoate din oala , se lasa la racit si se desface usor de bucatile carnoase si creier . Legumele se curata , se spala si se feliaza . Trageti in ulei usor ceapa , morcovul ,...
Ciorba de cartofi noi cu conopida si costita de vitel
Costita se portioneaza si se pune la clocotit in apa cu sare . Spumati daca e nevoie. Curatati si spalati legumele .Conopida o desfaceti in buchete . Caliti usor ceapa, ardeiul maruntite si morcovul rondele . Adaugati costita cu zeama clocotinda si cartofii taiati bucati . Dupa...
Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat
Osul se opareste cu apa clocotita apoi se pune la fiert (apa sa-l acopere). Legumele se curata si se spala. Ceapa morcovul, patrunjelul radacina si Kapia se taie cubulete si se pun la fiert in oala unde osul deja fierbe. Se pune si cimbrul maruntit. Cartofii se taie cuburi mai mari si...
Supa de chimen cu taitei de orez
Prajiti chimenul in ulei 1-2 min . Adaugati 2 l apa , dati un clocot si lasati sa se odihneasca acest ceai . Legumele se curata se spala si se taie cuburi . In 1.5 l apa se pune la fiert morcovul ,ceapa , ardeiul si telina .Se sareaza . Cand sunt patrunse se pun la fiert ceapa...
Ciorba de mazare cu os si galuscute
Legumele se curata se spala si se taie cubulete . Se pun la fiert in 4 l apa . Adaugati si osul si pasta de ardei , sarati . Dupa 15 min. preparati din oua batute si faina alba o maia de consistenta unei smantani si cu ajutorul lingurei puneti in zeama clocotinda galuscute cat se...
Ciorba cu carnat afumat si zeama de varza acra [ Zeama de moare]
Legumele se curata se spala si se razuiesc .Se pun la fiert in 1.5 l apa . Dupa 10 min adaugati orezul si carnatul rondele . Separat , fierbeti zeama de moare. .Va face spuma pe care o scoateti cu o spumiera sau o sita deasa mica . Diluati smantana cu zeama de moare si o...
Ciorba de fasole verde (de post)
Curatati, spalati si taiati cubulete legumele proaspete [ceapa rosie, morcov, telina, ardei rosu, usturoi ]. Caliti-le in ulei 1-2 minute . Adaugati aproximativ 3 l apa si sarati . Cand morcovul este pe jumatate fiert se pune fasolea verde congelata si restul legumelor congelate care...
Ciorba acra cu galbiori
Curatati ceapa si usturoiul , le tocati si le caliti usor in ulei . Adaugati 2 l apa , galbiorii , jambonul taiat cubulete , soricul fasii si gogosarul marinat julien ,orez si sare . Dupa 20 min se amesteca separat oul , smantana si mustarul , se adauga treptat 200 ml zeama calduta...
Supa de ciuperci cu fideluta
Curatati si spalati si taiati cuburi legumele. Cred ca ar fi aratat mai aspectuos taiate fasii. Caliti usor legumele in ulei . Adugati 1.5 l apa, sos soia, restul condimentelor si ciupercile taiate felii subtiri . La sfarsit se pune fideaua de la Rollton + pliculetul cu condimente...
Ciorba de burta cu legume
Legumele se curata si se spala . Morcovul , patrunjelul , telina si gogosarul se taie marunt [ sau dupa preferinta , rondele ]. Se pune burta la fiert impreuna cu legumele taiate in 4 l apa . Adugati sare , piper bobe , faia de dafin si ceapa rosie . Lasati la fiert 30...
Supa de legume cu chimen si crutoane (de post)
Prajiti chimenul usor [ pentru a elibera aromele ] , adugati 3-4 l apa si fierbeti .Deci faceti un ceai cu chimenul prajit pe care-l strecurati apoi. Curatati si spalati legumele . Prajiti usor 1-2 min ceapa , gogosarul si usturoiul tocate marunt in ulei . Adugati faina si...
Ciorba taraneasca cu os si galuste
Osul se sparge in doua , se spala si se pune la fiert in apa multa cu sare . Dupa ce da in clocot se arunca o apa si se inlocuieste cu alti 3 l apa sarata . Legumele se curata , se spala si se taie cuburi . Se pun si legumele in oala. Dupa 30 min se incearca morcovul care este...
Supa de vita cu galuste de gris
Legumele se curata si se spala . Se pune la fiert in oala sub presiune carnea si telina taiata cuburi , morcovii rondele ceapa isi usturoiul [ la care s-au taiat mustatile ] intregi , sare piper si foaia de dafin . Se fixeaza capacul si se fierbe la foc mare pana incepe sa fluiere...
Supa de fasole verde cu carnati
Legumele se curata sii se spala . Ceapa, morcovul ,rosia ,tocate se pun la fiert in 2-3 l apa . Cand sunt patrunsi morcovii se adauga fasolea din borcan scursa si carnaciorul taiat felii. Mai dati un clocot si asezonati dupa gust cu sare , smantana si verdeata .
Ciorba cu stiuca
Legumele se curata se spala , se feliaza si se calesc in ulei 1-2 min . Se completeaza cu 2-3 l apa in oala , se sareaza si se adauga capul de stiuca curatat si spalat. . In maximum 20 minute ciorba este gata . Scoateti capul de peste pe care doritori il puteti "piguli"...
Supa de brocoli mix
Puneti la fiert o oala cu 3 l apa. Aruncati in ea morcovi spalati si ,, rondelati '':D, + kaizerul feliute si prazul taiat marunt . Dupa 10 minute puneti brocoli si conopida si mai fierbeti inca vreao 10. Omogenizati iaurtul cu zeama calduta si il turnati in supa . Serviti ...
Ciorba de burta light
Curatati si spalati legumele . Puneti la fiert in apa cu sare, osul de vita spart , burta , morcovul , telina ardeiul rosu-maruntit ,si ceapa.[ eu am folosit oala sub presiune Dupa 40 min . scoateti capacul cu grija . Cu o paleta pescuiti osul , ceapa , telina si...
Ciorba de pui cu salatica [ untisor]
Curatati si spalati legumele .Taiati rondele si le caliti 1-2 min in ulei . Turnati in oala 3-4 l apa , sarati si adaugati pieptul de pui . Dupa 20min .verificati daca carnea e fiarta . Dregeti ciorba cu smantana si zeama de lamaie . La sfarsit adaugati salatica .
Ciorba taraneasca de porc cu mazare si dovlecel
Spalati carnea si o taiati cuburi . Curatati si spalati legumele .Taiatil-e cubulete . Puneti totul la fiert in 3-4 l apa sarata.[eu am fiert in oala sub presiune 30 min] La sfarsitul fieberii adaugati bulionul si serviti asezonata cu patrunjel verde
Ciorba cu perisoare de pui
Curatati si spalati legumele . Caliti usor ceapa tocata , morcovul si telina taiate cuburi . Adaugati 3-4 l apa .Sarati . Amestecati ingredientele ptr. perisoare .Formati perisoare cat mai mici [ daca aveti rabdare ], pe care le puneti la fiert cand morcovul este aproape...
Supa de rosii cu galuste de gris
Opariti osul afumat cu apa clocotita . Curatati si spalati legumele si le taiati cuburi. Caliti usor in ulei ceapa tocata si morcovul , telina , cartoful . Adaugati boia , sare si rosiile tocate marunt . Fierbeti cu 4 l apa + osul afumat . Cand morcovii sunt fierti puneti...
Ciorba de porc cu gogosari marinati
Curatati si spalati legumele . Ceapa tocata marunt , cartofii si morcovul taiate fasii , prazul tocat , carnea cuburi se sareaza si se trag usor in ulei . Se adauga 4 l apa si se fierb 30 min , verificand daca toate ingredientele sunt patrunse . Puneti gogosarul taiat marunt....
Gulii umplute in zama
Se curata si se spala legumele . Morcovul razuit , cartoful si ceapa taiate cubulete+2 linguri de orz se calesc in putin ulei .Sarati si puneti la fiert cu 3 l apa . Scobiti guliile in partea in care au avut frunzele [ este mai cruda si se scobeste mai usor ]-Bucatelele ...
Supa de legume cu taitei de orez
Legumele curatate , spalate si feliate se calesc putin in ulei , se sareaza si se pun la fiert cu 4 l apa [ 30 min la oala sub presiune ] Scoateti capacul conform instructiunilor de folosire , adaugati sosul aromat si mai fierbeti 5 min. Puneti taitei de orez inl farfurie,...
Ciorba de salata verde cu praz
Curatati si spalati legume. Prajiti foarte usorin ulei , prazul si morcovul taiat rondele + slaninuta feliute subtiri. Turnati 4 l apa . Lasati la fiert 20 min . Adaugati salata taiata fasii si smantana in acelasi timp . Amestecati rapid sa nu se faca smantana cocoloase ....