Ciorba de fasole galbena lata

de mihaelar63 in Ciorbe, 27 Noi 2011 | 8426 vizualizari

 

Soiul acesta de fasole galbena lata se mai numeste in aceasta zona si fasole ,, de unt '' pentru ca are pastaia fin-catifelata in exterior si se fierbe repede . Intr-un cuvant se topeste ca untul in gura .Este cu atat mai gustoasa fiind culeasa din gradina noastra.
Fiind o ciorba de la tara am prezentat-o intr-o farfurie de la tara !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde de unt
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  •  300 gr carnaciori [ facultativ]
  • 3 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare 
  • 1 lingura faina alba
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri patrunjel  verde tocat
  • 2 linguri cimbru verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole galbena lata:

Legumele se  curata si se spala .

Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe  bucati .

Ceapa cubulete , morcovul rondele si usturoiul tocat se prajesc usor in ulei .

Puneti rosiile tocate marunt  sare dupa gust si carnaciorii rondele + 4 l apa .

Fierbeti 45 min . Verificati daca legumele sunt fierte in special morcovul.

Amestecati faina si smantana cu putina apa , adaugati amestecand la supa fierbinte .

Presarati cu patrunjel si cimbru verde .

Daca doriti mai acra folositi putin otet de mere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole galbena lata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

lia maria 1

28.11.2011, 12:32

harnicuta si la cules si la gatit

marieta 1

28.11.2011, 13:23

buna tare!!este cea mai buna fasole verde!!!!!!

merceleo 1

28.11.2011, 19:20

cam mult cimbru, 2 linguri! o sa se spuna ca sunt indragostit!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca