Soiul acesta de fasole galbena lata se mai numeste in aceasta zona si fasole ,, de unt '' pentru ca are pastaia fin-catifelata in exterior si se fierbe repede . Intr-un cuvant se topeste ca untul in gura .Este cu atat mai gustoasa fiind culeasa din gradina noastra.
Fiind o ciorba de la tara am prezentat-o intr-o farfurie de la tara !!!
Legumele se curata si se spala .
Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe bucati .
Ceapa cubulete , morcovul rondele si usturoiul tocat se prajesc usor in ulei .
Puneti rosiile tocate marunt sare dupa gust si carnaciorii rondele + 4 l apa .
Fierbeti 45 min . Verificati daca legumele sunt fierte in special morcovul.
Amestecati faina si smantana cu putina apa , adaugati amestecand la supa fierbinte .
Presarati cu patrunjel si cimbru verde .
Daca doriti mai acra folositi putin otet de mere .