mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI381
Retete

Mazare verde cu morcovi si vacuta

In Vita la 30 Apr 2010

carnea se spala [ la mine inca era congelata ] se pune la fiert cu ceapa si usturoiul maruntite , sare , si boia  in oala sub presiune . dupa 30 de minute se depresurizeaza oala se toarna intr-o cratita si se adauga restul ingredientelor . se mai fierbe impreuna 10-15 minute sa...

Cod cu orez rosu si sos verde

In Peste la 30 Apr 2010

1. pestele se spala se portioneaza , se sareaza , se presara cu ghimbir , zeama de lamaie . 2. codul astfel condimentat se da prin faina de malai si se prajeste in ulei putin . 3. separat intr-o craticioara preparati orezul din morcov razuit si ardei rosu taiat fideluta , adaugate spre...

Salata cu ton si varza verde

In Salate la 30 Apr 2010

varza se taie fideluta , rosiile cuburi , ceapa rondele si se amesteca cu tonul si restul ingredientelor .

Fructe de mare cu fusili tricolori

In Fructe de mare la 30 Apr 2010

1. telina se curata se spala , se taie fasii impreuna cu ardeiul, se prajesc usor in ulei de masline . 2. se adauga usturoiul , ghimbirul , sosul de soia , fructele de mare , scoicile si surimii taiat  bucati mai mici . se stinge cu un pahar de vin ,. 3. dupa 2-3 min. se pune si untul...

Supa cu leurda si salata verde

In Supe la 30 Apr 2010

1. legumele se curata , se spala impreuna cu verdeturile . 2. morcovul se razuieste , ceapa si ardeiul se taie cubulete , baconul[ in prealabil oparit ]  se feliaza si se prajesc 1-2 min in ulei . 3. se adauga 3 l apa si se lasa sa clocoteasca 10 min . 4. oul se bate cu smantana ,...

Costita cu cartofi noi la cuptor

In Porc la 30 Apr 2010

1. costita se spala se condimenteaza  se incresteaza in patrate ,se pune intr-o tava peste cartofii curatati , spalati si taiati in bucati mai mari + 1 cana de apa .  2. se da tava la cuptorul preincalzit timp de 1 ora . 3. din cand in cand verificati sa nu scada prea mult apa ,...

Pipote de pui cu mamaliguta

In Pui la 30 Apr 2010

1. spalati pipotele si le curatati daca mai este necesar .  2. intr-o cratita caliti in ulei ceapa curatata si taiata cubulete . 3. adaugati pipotele , sare , boia ,faina . amestecati si adaugati 2 cani de apa .[ cam in 20 min sunt fierte daca sunt tinere ] 4. la sfarsit adaugati...

Porc si cus-cus

In Porc la 30 Apr 2010

1. taiati cotletul de porc fasii , condimentati cu sare si piper , prajiti in 50 gr ulei . adaugati usturoiul taiat feliute . 2. in alt vas prajiti cus -cusul pana devine auriu .adaugati apa  sa acopere bine cus- cusul .puneti si carnea , amestecand usor .acoperiti vasul cu un capac ....

Gustarea pofticiosului de la miezul noptii

In Porc la 29 Apr 2010

Cartoful se curata se spala si se feliaza . Se pune cotletul la prajit inconjurat de felii de cartof, se sareaza . Se aranjeaza carnea si cartofii pe farfurie cu rosie feliata, presarate cu piper si usturoi verde maruntit . Cartofii ,, se lipesc '' cat sunt fierbinti cu o fasie de...

Salata cu cabanos

In Salate la 29 Apr 2010

cabanosul se taie rondele si se prajeste intr-o tigaie . se amesteca cu ceapa taiata marunt , porumbul si ridichile + castravetii taiati rondele . se pipareaza , se amesteca cu ulei de masline si zeama de lamaie .

Supa banateana de ciuperci

In Supe la 29 Apr 2010

1. legumele se curata si se spala .  2. ceapa taiata marunt, carnea taiata fasii si ardeiul taiat  patrate se calesc usor in ulei , se aduga 3 l apa , ciupercile si usturoiul taiate felii .  3. oul se bate cu o furculita si se amesteca cu mustar si smantana , se adauga zeama...

Rulouri cu surimi

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2010

1. orezul se fierbe cu apa si sare , se pipareaza , se  oparesc si frunzele de spanac intregi ,  2. surimi se incalzeste in apa fiarta usor ,se scurge ,  astfel se poate desface usor si nu se rupe .  3. ardeiul se taie fasii foarte subtiri .  4. castravetele se...

Escalop a la Zingara

In Vita la 16 Apr 2010

Carnea se spala , se feliaza si se bate cu bat-snitelul , se condimenteaza cu sare si piper, se da prin faina alba si se prajeste in uleiul incins[ intorcandu-se pe ambele parti ]pana se rumeneste usor .se scoate pe o farfurie alaturata . In uleiul incins se pune  si se prajesc usor ...

Cod pane cu bacon

In Peste la 16 Apr 2010

Codul se spala si se portioneaza la 10 cm [ sa nu fie bucata prea mare ], se condimenteaza cu sare , piper si zeama de lamaie . Baconul se taie felii foarte subtiri pe lungime . Ouale se bat bine cu furculita , se  sareaza putin. Se ia cate o bucata de cod si una de bacon , se dau...

Ciuperci umplute cu chiftelute

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2010

Ciupercile se curata de codite si se sareaza . Branza cu smantana se amesteca cu piper si chimen . In fiecare ciuperca se pune unt cat un grauncior , o chifteluta increstata iar in mijlocul acesteia o jumatate de lingurita   cu pasta  de  branza . Se decoreaza dupa...

Supa de cartofi cu smantana

In Supe la 15 Apr 2010

Legumele se curata si se spala Ceapa si ardeiul tocate cubulete + morcovii si patrunjelul rondele , se trag usor in ulei . se amesteca cu sarea si  boiaua si se pune 3-4 litrii de apa . Dupa primul clocot se adauga cartofii taiati cuburi mai mari+ slaninuta taiata felii si increstata [...

Pulpe rumene si aromate

In Mancaruri cu carne la 14 Apr 2010

Pulpele le-am curatat , spalat , le-am pus intr-o tava si le-am facut crestaturi , in acestea am pus feliute de usturoi . Am presarat  frunzulitele de eucalipt . Rosiile le-am mixat impreuna cu restul ingredientelor  pe care le-am turnat desupra pulpelor . Am pus o cana cu apa si...

Salata Alinei

In Salate la 14 Apr 2010

Pieptul de curcan se spala si se taie fasii , se prajeste in ulei si se sareaza, pipareaza . Morcovii se fierb , porumbul se scurge de apa [ eu il si limpezesc putin ]salata se spala . Pe un platou putin adanc se aseaza un strat de salata verde taiata , fideluta ,alternand cu cas afumat...

Cartofi studentesti

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2010

Cartofii se curata , se spala , se taie felii mai grosute si se amesteca cu condimente , usturoi pisat si ulei . Se amesteca cu faina de malai si se da la cuptor  intr-o tava tapetata cu hartie de copt timp de 30 min . Daca sunt rumeniti se verifica daca sunt si  patrunsi .

Travel Thai -fish

In Peste la 13 Apr 2010

Pestele se spala se portioneaza in bucati de 4-5 cm , se amesteca cu sosul de soia , sosul de peste , ghimbir razuit ,curry , usturoiul pisat si se pune la rece intr-o punga de nylon [ il puteti lasa de la o ora -pana la o zi ] Intr-o tigaie wok prajiti pestele usor 5 min ,amestecand cu grija...

salata boeuf

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2010

carnea , morcovul , telina , patrunjelul si cartofii se fiebin apa cu sare [ eu le fierb en-gros in oala cu aburi sub presiune legumele nu se sfarima , zeama ramane limpede si fac galuste in ea astfel am si supica ] se scurg , se lasa sa se raceasca si se taie cubulete . mazarea se...

Iahnie de soia cu carnaciori

In Porc la 13 Apr 2010

Boabele de soia se spala si se pun la fiert 15 min cu bicarbonat . Se scurg si se spala , se amesteca bine cu mana , prin fierberea cu bicarbonat , coaja se imoaie si se desprinde scapati de pielitele de la soia prin spalare repetata ele se ridica deasupra apei . Ceapa si ardeiul se toaca...

Chiftelute cu verdeata

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2010

Verdeturile si ceapa se toaca marunt si se amesteca cu carnea tocata , sare si piper . Se amesteca bine , la sfarsit se pune bicarbonatul stins cu zeama de lamaie . Se formeaza din compozitie bilute care se prajesc in ulei incins . Pentru diversitate , jumatate din chiftelute le-am dat...

Racitura (piftie) de porc

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

Inima se pune in apa rece sa se traga sangele , restul carnurilor se razuiesc bine  sa nu aiba impuritati de la parlitul soricului , se curata de grasimi si se spala bine cu apa calda . Legumele se curata si se spala , se pun impreuna cu carnea  soricul  taiat fasii si usturoiul...

Ciorba taraneasca de pui

In Ciorbe la 12 Apr 2010

Legumele se spala se curata si se taie cubulete . Ceapa , morcovul , telina si ardeiul  se prajesc 1-2 minute in ulei . Pieptul de pui se spala , se taie cuburi mai mari , se pune in oala cu 4 l apa si sare dupa gust . Se fierb 15 min. dupa care se adauga si cartoful , dovlecelul...

Gustare pentru udatori

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

Se aseaza frumos  toate ingredientele pe un platou

Miel cu rozmarin

In Oaie la 11 Apr 2010

1. pulpa de miel se spala si se curata bine 2. se amesteca toate ingredientele pentru bait. cu acesta se unge bine pulpa de miel si se pune 1-2 zile la rece in frigider intr-o punga de nylon bine inchisa 3. se toaca ceapa , usturoiul , patrunjelul si baconul 4. se desprinde cu ajutorul...

Sos pentru oua rosii

In Sosuri la 11 Apr 2010

verdeturile se toaca si se amesteca cu restul ingredientelor .

Oua colorate

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2010

intr-o oala se pune o laveta , oua , apa sa le acoper , sare si 2 linguri de otet . se acopera oala cu capac si se fierb ouale 30 min. la foc mic . se pun manusile protectoare ,, copilotul'' toarna  cateva picaturi de vopsea , se ia oul fierbinte si se roteste bine in palme...

Ceva dulce -fructe uscate

In Mancaruri de post la 21 Mar 2010

asezati pe platou .

Afisate 1801 - 1830 din 1926 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu(biban rosu) prajit

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor

de Caty 3

ieri la 16:35

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

pe 16.11 la 20:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]