Prajitura cu iaurt si fructe

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 26 Ian 2013 | 37852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • -6 oua
  • -8 linguri cu varf faina
  • -200 g zahar
  • -30 ml apa rece
  • -30 ml ulei
  • -20 g cacao
  • -1 plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • -400 g iaurt (16 linguri)
  • -300 ml frisca lichida
  • -15 g gelatina
  • -3 kiwi
  • -2 portocale
  • -1 compot ananas
  • -4 linguri zahar
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si fructe:

Pentru blat:

Se separara albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu uleiul la fel cum procedam la maioneza. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apa si se mixeaza pana ce spuma devine lucioasa. Peste albusuri se toarna galbenusurile si se amesteca usor cu o spatula de jos in sus. Se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa si se cerne peste compozitia de albusuri si galbenusuri. Se tapeteaza o tava de 24x36 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute. Se scoate tava si se lasa blatul sa se raceasca bine in tava.

Pentru crema:

Intr-un bol se amesteca iaurtul cu zaharul. Va sfatuiesc sa folositi un iaurt bun, de calitate.

Separat se pune la hidradat gelatina in 150 ml zeama de compot rece timp de 10 minute. Apoi se topeste la foc mic sau la bain marie. Atentie gelatina trebuie doar sa se dizolve, daca amestecul fierbe atunci isi va pierde proprietatile.

Se lasa gelatina la racit si intre timp se bate frisca bine. Se incorporeaza gelatina in amestecul de iaurt si se omogenizeaza bine. 

Apoi se adauga frisca amestecand usor cu o spatula de jos in sus. Se da crema la frigider pana cand taiem fructele in bucatele mici. Eu am folosit 2 fructe kiwi, o portocala mare si 3-4 rondele de ananas din compot. Se adauga fructele in crema si se ansambleaza prajitura.

Se taie blatul in doua. Se insiropeaza primul blat cu zeama de compot de ananas, se intinde crema si se aseaza al doilea blat care se insiropeaza si acesta. Se da la frigider pentru minim 4 ore si apoi se orneaza cu frisca si fructe.  

O prajiturica usoara, racoritoare si tare gustoasa. In plus este si aspectuoasa, culorile variante tentandu-te parca sa o incerci.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Blat din albusuri, ciocolata si fructe