Travel Thai -fish

de mihaelar63 in Peste, 13 Apr 2010 | 6588 vizualizari

 

am vazut reteta intr-o emisiune pe careva canal Travel , eu am preparat-o din ce mi-a ramas ,, pescuit '' in memorie !!! + ceva de la mine ca nota personala .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr  file cod (sau orice alt file peste)
  • sare ( eu folosesc doar de mare )
  • 3 linguri sos soia
  • 3 linguri sos peste
  • putina razatura de ghimbir
  • 2 catei de usturoi
  • piper
  • curry
  • 50 ml ulei masline
  • 2 linguri susan 
  • zeama si coaja lamaie
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute 
  • ardei galben cateva feliute
  • 1 felie mare de telina [200 gr]
  • 5 cm praz
  • 1 legatura  mica patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Travel Thai -fish:

Pestele se spala se portioneaza in bucati de 4-5 cm , se amesteca cu sosul de soia , sosul de peste , ghimbir razuit ,curry , usturoiul pisat si se pune la rece intr-o punga de nylon [ il puteti lasa de la o ora -pana la o zi ]

Intr-o tigaie wok prajiti pestele usor 5 min ,amestecand cu grija sa nu se sfarme ,.

Adaugati legumele taiate fasii  cat mai fine si restul ingredientelor .

Mai prajiti 3-4 min , nu dorim ca legumele sa fie fleoscaite ci al-dente si sa-si pastreze culorile imbietoare.

Condimentati dupa gust cu piper sare , zeama lamaie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Travel Thai -fish" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon si legume in stil chinezesc