Racitura (piftie) de porc

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2010 | 15030 vizualizari

 

Cum am primit de la soacra de toate a porcului proaspete , i-am facut sotului putina racitura , ii place mult .

 

INGREDIENTE

  • carne de  pe falca
  • codita
  • urechea
  • o mana de sorici
  • inima
  • o lingurita boabe piper
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 10 catei de usturoi 
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • arde si praz pt decor   
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura (piftie) de porc:

Inima se pune in apa rece sa se traga sangele , restul carnurilor se razuiesc bine  sa nu aiba impuritati de la parlitul soricului , se curata de grasimi si se spala bine cu apa calda .

Legumele se curata si se spala , se pun impreuna cu carnea  soricul  taiat fasii si usturoiul pisat in oala sub presiune ,

Se pune apa putina,sare , nici macar sa nu acopere ingredientele .Se fixeaza capacul la oala .

Se fierbe  1 ora , se deschide supapa la oala sub presiune [ eu o pun si in chiuveta si las sa curga apa rece deasupra ]

Se strecoara zeama , se distribuie carnea in boluri sau recipiente mici, inima se feliaza  [cu cat cantitatea mai mica cu atat se vor inchega mai bine ], pe fundul  vasuletelor se orneaza cu morcovul ce a fiert , ardei rosu , praz, etc . dupa gust .

Turnati pe deasupra zeama strecurata .

Lasati sa se raceasca la temperatura camerei , apoi dati la rece .

Puteti sa serviti cu ceapa rosie, ardei iute , cine doreste poate asezona cu otet si piper .

TIPS-URI

1

daca doriti sa scoateti mai usor racitura din vase incalziti usor in apa calda .

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura (piftie) de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

12.04.2010, 20:47

eu cred ca la fel de bine se pot prepara si cand e mai cald , le punem la frigider , esential este sa ai carnea proaspata , reusita atunci este asigurata ,
bunica , eu ii fac la consort mancarea favorita cand am vre-un interes ascuns
de data asta interesul se numeste cuptor cu microunde sau masina de paine

ana 1

13.04.2010, 13:56

si eu o portie pls

mihaelar63 1

13.04.2010, 14:03

Ana , cele din imagine , nu mai sunt . dar am puse pentru inca o tura in congelator si fac cat ai zice ,, peste ''

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftie de cocos cu legume