Cum am primit de la soacra de toate a porcului proaspete , i-am facut sotului putina racitura , ii place mult .
Inima se pune in apa rece sa se traga sangele , restul carnurilor se razuiesc bine sa nu aiba impuritati de la parlitul soricului , se curata de grasimi si se spala bine cu apa calda .
Legumele se curata si se spala , se pun impreuna cu carnea soricul taiat fasii si usturoiul pisat in oala sub presiune ,
Se pune apa putina,sare , nici macar sa nu acopere ingredientele .Se fixeaza capacul la oala .
Se fierbe 1 ora , se deschide supapa la oala sub presiune [ eu o pun si in chiuveta si las sa curga apa rece deasupra ]
Se strecoara zeama , se distribuie carnea in boluri sau recipiente mici, inima se feliaza [cu cat cantitatea mai mica cu atat se vor inchega mai bine ], pe fundul vasuletelor se orneaza cu morcovul ce a fiert , ardei rosu , praz, etc . dupa gust .
Turnati pe deasupra zeama strecurata .
Lasati sa se raceasca la temperatura camerei , apoi dati la rece .
Puteti sa serviti cu ceapa rosie, ardei iute , cine doreste poate asezona cu otet si piper .
1
daca doriti sa scoateti mai usor racitura din vase incalziti usor in apa calda .