Cod pane cu bacon

de mihaelar63 in Peste, 16 Apr 2010 | 5215 vizualizari

 

mi-a venit o idee , am incercat , si a iesit un preparat cu un gust de zile mari !!!

 

INGREDIENTE

  • 500  gr file de cod
  • 200  gr bacon
  • sare
  •  piper ,
  • 1 lamaie [ zeama si coaja ]
  • 2 oua 
  • faina alba
  • ulei
  • pt. decor : rosii cherry , masline , salata verde , praz , ceapa verde .
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod pane cu bacon:

Codul se spala si se portioneaza la 10 cm [ sa nu fie bucata prea mare ], se condimenteaza cu sare , piper si zeama de lamaie .

Baconul se taie felii foarte subtiri pe lungime .

Ouale se bat bine cu furculita , se  sareaza putin.

Se ia cate o bucata de cod si una de bacon , se dau prin faina alba si ou , se suprapun una peste cealalta si se prajesc in ulei incins .  se scoate pe servet de hartie sa absoarbe uleiul .repetati operatiunea pana terminati bucatile de peste si jambon .

Serviti cald , decorat cu legumele preferate . pe deasupra razuiti putina lamaie .

TIPS-URI

1

la alegera pestelui congelat mare atentie la termenul de garantie si aspect  :trebuie sa fie  neoxidat si fara urme de brizura de gheata  [ acesta este semn ca au fost recongelate ,deci depozitat in conditii improprii]

2

la o examinare atenta veti gasi inscriptionata si tara de provenienta sau locul de unde a fost pescuit  , eu cumpar peste ce provine din , Norvegia , Marea Nordului , Spania , Argentina .

3

dupa grave  si repetate probleme digestive , ocolesc pestele ce provine din China [ si arata atat de alb , cine stie cu ce a fost tratat ]

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod pane cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bucataras Medi 1

19.04.2010, 22:34

5 furcu cu draga inima si salvat reteta.......................

marcela1979 1

25.04.2010, 11:31

si mie imi place pestele pane

dicarmencitta1957 1

27.04.2010, 18:22

Super,arata tare bine si sunt sigura ca a fost si tare bun.5 furculite.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor cu legume