publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de vinete a la Tuzla
vinetele , rosiile si ardeii se spala , se sterg si se coc pe gratar [ eu le-am copt in tigaia ptr grill ] curatati bine vinetele copte , rosiile si ardeii[ la acestia scoateti si semintele ] si le tocati pe o planseta de lemn cu un tocator de lemn . ceapa curatata si tocata marunt se...
Gustare rapida cu surimi
rulourile de surimi se condimenteaza si se fierb in apa cu 2 felii de lamaie timp de 2 minute[daca le lasi mai mult se vor desface si vor arata ca taiteii] surimi se scurge se pune pe o farfurie si se stropeste cu ulei de orez si sos de soia . am servit cu lamaie , rosie ,patrunjel verde ,...
Muschi de vita la gratar
se feliaza muschiul de vita se condimenteaza si se unge cu ulei se prajeste la gratar cate 3-4 min pe fiecare parte untul se taie in cubulete care se tavalesc prin verdeata tocata serviti rapid muschiuletul, cu untul deasupra se va topi fragezind carnea . am ,, asezonat...
Salata caprese
se feliaza mozzarela se spala si se feliaza rosiile se aranjeaza intercalat feliile de rosii cu cele de mozarela + frunzele de busuioc se sareaza se pipareaza se stropesc cu ulei de...
Clatite mov
1. ouale se amesteca intr-un bol [ cu ajutorul telului ] cu un praf de sare , scortisoara , ulei , coaja de lamiie si putin lapte , apoi alternativ se pune faina alba , lapte si apa minerala , pana ajunge de consistenta smantanii . 2. se prajesc clatitele intr-o tigaie teflonata, in care doar...
Mazare noua cu carnati
legumele se curata si se spala . ceapa taiata cubulete se caleste usor 1-2 min in ulei , se pune faina , boiaua si se amesteca , se stinge cu sucul de rosii+ un pahar cu apa . in sosul format se fiebe mazarea+ sare + usturoi . cand mazarea e fiarta [ mx. 30 min ]se drege...
Salata de vinete si dovlecei
vanata se prajeste pe plita incinsa sau pe gratar , se curata de coaja cat e calda . dovlecelul se curata , se taie cuburi si se pune la fiert in apa cu sare [ in 10 min . e fiert ] , se scurge de apa . ceapa si usturoiul se curata si se toaca . toate se mixeaza cu...
Linte rosie cu carnita
lintea se spala din mai multe ape si se lasa la infoiat 2-3 ore in apa calduta. legumele se curata si se spala carnea se taie cuburi , morcovul rondele , ceapa si telina cubulete si se pune la calit in ulei aproximativ 5 min . se adauga lintea , piperul , sare dupa gust si foile de...
Tort cu mere si crema de zahar ars
intr-o tava teflonata topim o cana de zahar pana incepe sa se caramelizeze , am pus si 2 linguri de apa . merele se scobesc si se umplu cu dulceata + miez de nuca +esenta de rom si se aseaza in tava in care zaharul ars s-a racit deja , se presara cu scortisoara si se dau 20 min la cuptor...
Ciuperci umplute
ciupercile se curata de codite , se sareaza si se umplu cu materialul de carne tocata. se pun intr-o tava , se decoreaza cu cas afumat , se stropesc cu ulei si de dau 25 min la cuptor . serviti calde sau reci cu rosii si patrunjel verde .
Pastravul lui bunicu'
se curata si se spala pastravul , se condimenteaza cu sare si piper si stropit cu zeama de lamaie . se umple cu felii de lamaie si patrunjel verde taiat . prajiti intr-o tigaie in foarte putin ulei , va rezulta o crusta minunata . am servit cu garnitura de cartofi...
Tigaie cu piept de pui si ciuperci
pieptul de pui se spala, se portioneaza ,se stropeste cu sos worchester , zeama lamaie , se condimenteaza cu sare piper si boia . ciupercile se curata de codite , se sareaza se stropesc cu ulei de masline si se umplu cu cubulete de sunca si branza burduf , pe deasupra se da boia de...
Fusili cu ciuperci si peste
pastele se fierb in apa cu sare respectand modul de preparare de pe pachet . intr-o craticioara se pun ciupercile , foaia de dafin , ardeiul taiat cubulete, ceapa rondele si condimentele [ maghiran , oregano , nucsoara ] se mai adauga si uleiul scurs de la conserve . se servesc...
Mielut cu verdeata
carnea se spala si se portioneaza in bucati mai marisoare , se pune la fiert sub capac in apa putina u sare , adaugand lichid doar cand este necesar . cand carnea este aproape gata patrunsa se arunca o lingura mare de untura si se lasa sa se rumeneasca . se adauga multa ...
Pastravul cu ochii negrii
pastravul se sareaza se piperea za se stropeste cu zeama de lamaie , se umple cu frunzulitele de salvie se da prin faina de malai si se prajeste in ulei incins . pentru garnitura cartofii se curata se spala si se fierb in apa cu sare si o parte din patrunjel , se scurg de apa si se...
Supa de fasole verde
se spala legumele bine , morcovul , ceapa , usturoiul se taie rondele , fasolea se taie [ mie -mi place mai mai marunt cam de 2-3 cm ], ardeiul si rosiile cubulete . se pun la fiert in apa cu sare , fiind asa crude fierb repede , serviti presarat cu mult patrunjel verde si...
Vinete umplute, motate
curatam vinetele lasand cate o fasie de coaja le portionam cam de 3 degete , le scobim cu grija , si le umplem cu compozitia formata din ceapa maruntita prajita , carne , ardei rosu cubulete sare , piper , cimbru si mult patrunjel verde . asezam vinetele umplute intr-o cratita...
Merlucius picant cu orez
merluciusul se curata de aripiopare se incresteaza si se spala , se stropeste cu zeama de lamaie sare si se unge bine cu pasta harissa . pestele se prajeste in putin ulei . separat se infierbanta 50 ml ulei in o cratita de teflon si se prajeste orezul se adauga apa cam...
Supa de cono - coco
legume le sa spala bine si se curata [cartofii noi se curata bine de punctele negre , nu este necesar sa-i curatati de coaja ] conopida se desface bucatele , morcovul, ceapa si ardeiul iute rondele, restul legumelor cuburi potrivite ca marime . se pun la fiert in apa cu sare ,...
Medalion de crap rumen
Crapul se curata de aripioare si intestine , se spala si se portioneaza sub forma de potcoava [ medalion ], coada si capul le puneti la congelator, ptr . o ciorbita pe care o veti prepara altadata. Se condimenteaza cu : sare , piper, boia , usturoi pisat , zeama lamaie , si sos de soia +...
Miel cu smantana
Carnea de miel se curata de pielite, se spala si se transeaza in cuburi marisoare . Se pune la prajit in putin ulei impreuna cu ceapa si usturoiul taiate rondele, se condimenteaza cu sare , piper si boia si se adauga o cana cu apa . Se fierbe cam 30 min dupa care se toarna deasupra carnii...
Taitei cu varza si bacon
baconul se taie pe lungime [ feliile sa fie mai lungi sa se poata rula ], se prajeste in ulei pana devin usor crocante , se scot pe o farfurie separat . in uleiul ramas se caleste varza taiata in prealabil fideluta + sare + piper .[ daca varza e cruda se caleste pana...
Salata de ton cu seminte
salata se taie fideluta sau se rupe si se amesteca cu semintele si boabele de mustar , se amesteca delicat cu varful degetelor [ asa faceau in film !!!] se desfac conservele de masline si porumb , se scurg de lichid si se adauga in bol .[ eu am taiat maslinele aproape toate in doua ]...
Pleurotus pane
1. ciupercile se sareaza , se pipareaza si se tavalesc in faina alba , 2. ouale se bat bine cu putina sare si smantana sau lapte . 3. se dau ciupercile si prin ou si se prajesc in ulei incins , se scot pe servetele de hartie care retin surplusul de ulei . 4. serviti, stropite cu mujdei...
Curcubeu urias - pastrav
1. pastravul se curata de intestinese increasta pe ambele partila distanta de un deget , se spala cu apa si otet , se condimenteaza cu sare si piper.+ ulei de masline . 2. se umple pastravul cu ceapa , taiata cubulete , rosii si o lamaie taiate felii + patrunjelul verde tocat...
Ceafa afumata (de casa )
ceafa afumata se spala si se pune la fiert cu toate ingredientele , mai putin boiaua si usturoiul . este fiarta cand furculita intra usor in carne , cam in 40 min . ceafa se scurge de zeama , cat este calda se unge cu boia si usturoi pisat . se...
Gustare rustica
se taie felii produsele , se pun pe platou .
Supa vieneza
legumele se curata , se spala , se taie fideluta ,. carnea se spala , se taie cuBulete si se pune la fiert cu legume , sare , piper. taiteii se fierb separat in apa clocotita cu sare , se strecoara si se aduga la supa cand aceasta este gata . serviti cu patrunjel verde...
Saramura de crap
pestele se curata , se portioneaza, se sareaza, se unge cu putin ulei si se prajeste pe gril pana prinde crusta si o frumoasa culoare aurie l [langa el coaceti si rosiile si ardeii ] supa de legume se infierbanta si se pune in ea usturoiul pisat sare, otet dupa gust , ceapa rosie curatata...
Salata de fructe
fructele se curata si se taie felii sau cuburi . se amesteca cu perele taiate si ananasul din compot + licorile bahice . se adauga bobitele rosii de rodie si scortisoara . se drege dupa gust cu zeama de lamaie .