Miel cu rozmarin

de mihaelar63 in Oaie, 11 Apr 2010 | 31207 vizualizari

 

Anul acesta Sfintele Pasti fiind asa devreme avem mielut fraged . M-am inspirat in legatura cu rozmarinul si cartofii vizionand o reteta irlandeza pe un post tv culinar .Reteta aniversara la mine , cu nr . 100 !!!

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel [ din spate ].
  • ptr bait : 100 ml vin , 50 ml ulei ,sare ,  , foi de dafin ;cate o lingurita de salvie ,rozmarin , chimen , scortisoara macinata , piper boabe .
  • 200 gr bacon
  • 1 lingurita boia rosie de ardei 
  • 1 lingura untura porc
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde 
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 pahare vin rosu 
  • 1 kg cartofi nu foarte mari
  • sare
  • crengute de rozmarin verde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel cu rozmarin:

1. pulpa de miel se spala si se curata bine

2. se amesteca toate ingredientele pentru bait. cu acesta se unge bine pulpa de miel si se pune 1-2 zile la rece in frigider intr-o punga de nylon bine inchisa

3. se toaca ceapa , usturoiul , patrunjelul si baconul

4. se desprinde cu ajutorul unui cutit bine ascutit pelita de pe pulpa , formand un fel de buzunar pe care il umpleti cu tocatura de mai sus. pe deasupra ungeti bine cu boia si untura.

5. puneti 1 cana cu apa , cartofii curatati si intregi , putina sare si dati la cuptor in tava acoperita cu folie de aluminiu cam 90 min [ focul sa fie mic]

6. indepartati folia , infingeti din loc in loc crengute de rozmarin verde , crestati friptura ,stropiti cu 1 pahar de vin . si mai lasati la rumenit 30 min .serviti cald presarat cu verdeturi .

al doi-lea pahar de vin serviti cand gustati prima data din mielut !!! :))

TIPS-URI

1

 verificati din cand in cand daca nu s-a evaporat  toata apa si completati  daca e necesar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel marinata la cuptor